VVD


31-3-2007

Rutte roept kabinet op tot leiderschap

De VVD verwijt het kabinet de groeiende krapte op de arbeidsmarkt te vergroten. Wao-ers boven de 45 en bijstandsmoeders worden bij voorbaat afgeschreven en de versoepeling van het ontslagrecht staat nog steeds niet op de agenda.

Fractievoorzitter Mark Rutte roept het kabinet op eindelijk leiderschap te tonen en het ontslagrecht prominent op de agenda te zetten. Rutte: "Versoepeling van het ontslagrecht is van groot belang; vooral voor de mensen die tijdens de Participatietop niet vertegenwoordigd worden door de vakbonden. Dat zijn de mensen zonder baan, die langs de kant staan en graag aan de slag willen. Wie komt er op voor hun belangen?"

Het kabinet gaat tijdens de aangekondigde `Participatietop' met werkgevers en werknemers praten over de vraag hoe meer mensen aan het werk te krijgen. Vooralsnog is voor deze Participatietop nog geen datum en geen agenda. Op initiatief van VVD-woordvoerder Atzo Nicolaï heeft de Tweede Kamer het kabinet om meer duidelijkheid hieromtrent gevraagd. Het kabinet heeft toegezegd op korte termijn door middel van een brief aan de Kamer aan dit verzoek te voldoen.

31 maart 2007

Lees hier de volledige tekst van de toespraak van Mark Rutte t.b.v. de VVD-Bestuurdersvereniging op zaterdag 31 maart 2007. Zie het origineel