Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Schot gelost bij aanhouding

Bussum, 31-03-2007 o Bij de aanhouding van een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagavond door een agent een schot gelost. Niemand raakte gewond.

Eerder die avond treffen agenten op het Wilhelminaplantsoen in Bussum een auto aan die als gestolen gesignaleerd staat. Kort daarop zien zij een man in de buurt van het voertuig die zich verdacht gedraagt. Als de man de agenten ziet rent hij weg waarop de agenten te voet de achtervolging inzetten. De verdachte loopt een donkere steeg in waarop een van de agenten uit voorzorg zijn vuurwapen ter hand neemt. Als hij de verdachte ziet gaat het wapen onbedoeld af. De kogel ricocheert vervolgens via de grond in de muur waarbij niemand gewond raakt.

De verdachte, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau in Hilversum. Hij blijkt niets met de diefstal van de auto te maken te hebben. De 25-jarige man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie omdat hij illegaal in Nederland verblijft.