Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Venlo, 30 maart 2007

Personeelsuitwisseling brengt onverwacht perspectief in WIA en arbeidsmobiliteit.

Werknemers die gedeeltelijk arbeidsgeschikt zijn, kunnen binnenkort via een internet-platform nieuwe mogelijkheden vinden. Waardoor ze weer verder (gedeeltelijk) aan het werk kunnen. Een interessante vorm van arbeidsmobiliteit, deze 'personeelsdating', die ook ruimte creëert in mogelijk vastgelopen arbeidsverhoudingen. Gebaseerd op het simpele principe van onderlinge uitwisseling: zonder tussenkomst van derden kunnen werkgevers of werknemers op zoek gaan naar mogelijkheden bij bedrijven in de regio of nabije omgeving, zowel binnen als ook buiten de eigen branche.

Kleine en middelgrote bedrijven zijn lang niet altijd in staat om de juiste functie of werkplek te bieden aan werknemers die verminderd arbeidsgeschikt raken. Terwijl bij bedrijven in de nabije omgeving deze mogelijkheden vaak wel aanwezig zijn. Het bedrijf VerzuimVitaal is op deze lacune ingegaan en biedt nu met het MKB JobCenter de helpende hand. Een vorm van bemiddeling tussen bedrijven op zoek naar de juiste man/vrouw op de juiste plaats. Hierbij blijkt dat er vaker een match mogelijk is dan tot nu toe denkbaar was. Het gaat erom de wensen en behoeften te inventariseren en uit te wisselen. Een nieuwe vorm van collegiale dienstverlening. De matching en bemiddeling vinden in eerste instantie volledig anoniem plaats. Nadat er sprake is van een succesvolle match, worden met goedkeuring van vrager en aanbieder, de contactgegevens vrijgegeven.

VerzuimVitaal lanceert op 1 april deze faciliteit voor personeelsuitwisseling en herplaatsing. Na een jaar van proefdraaien onder haar klantenkring heeft het bedrijf ervaren dat dit een schot in de roos is. Er zijn voorbeelden waarbij zelfs in een straal van 500 meter twee werknemers van geheel verschillende bedrijven gewoon van baan verwisseld zijn. "Een geweldig instrument voor bedrijven om op een natuurlijke wijze te kunnen ademen in hun personeelsbestand", aldus Piet de Haas, vestigingsmanager van VerzuimVitaal te Venlo. "Door de combinatie te maken van collegiale in- en uitleen en een herplaatsing van werknemers, wordt het accent gelegd op wat iemand voor mogelijkheden heeft en niet andersom." Ook in situaties van tijdelijk personeelstekort of overschot biedt dit MKB JobCenter waardevolle invulling. Het leidt tot een permanente regionale pool van werknemers die ondertussen volop werkzaam zijn.

Er is veel belangstelling voor deze nieuwe vorm van arbeidsbemiddeling. Dit laat zich wellicht verklaren door de hoge kosten die de WIA met zich mee brengt, gemiddeld 150.000 euro per werknemer die in de WIA terecht komt. Voor de medewerker een positieve impuls, wenkend perspectief om weer lekker te kunnen werken.


---



Ingezonden persbericht