Bijzonder poppentheater speelt `De Kleine Prins' in Hilversum


Poppenspel naar het wereldberoemde sprookje `Le Petit Prince'

HILVERSUM, 20070315 -- Op zaterdag 31 maart 2007 speelt Poppentheater Temmedan de voorstelling `De Kleine Prins' in het Logegebouw van de Vrijmetselaren aan de Oude Enghweg 19 in Hilversum. De voorstelling is voor volwassenen en jongeren vanaf 11 jaar. Er zijn twee voorstellingen: 's middags om 16.30 uur en 's avonds om 20.00 uur.

`De kleine Prins' is een poppenspel naar het wereldberoemde sprookje `Le Petit Prince' van vliegenier/schrijver Antoine de Saint-Exupéry. Het verhaal: een piloot krijgt motorpech, maakt een noodlanding in de woestijn en probeert het mankement te verhelpen. De tijd dringt, want zijn watervoorraad raakt op. Plotseling verschijnt er een kereltje dat afkomstig blijkt van een andere planeet. Hij vertelt dat zijn planeet slechts twee bewoners telt: hijzelf en een bloem, en verhaalt over bijzondere ontmoetingen tijdens zijn ruimtereis.

Poppentheater Temmedan bestaat uit twee, vanaf hun jeugd bevriende echtparen: Henk Cloo, Lies Linnekamp, Peter en Lidy Noort. Het verhaal is in de loop van drie jaar door henzelf bewerkt tot een poppenspel waarin vriendschap een speciale plaats inneemt. De fraaie poppen en rekwisieten zijn eigenhandig gemaakt. Het spel duurt anderhalf uur en wordt ondersteund door verschillende soorten muziek. De uitvoeringen zijn een initiatief van Loge Opgang in Hilversum.

Als bijdrage in de kosten betalen volwassenen ¤ 10,- en kinderen tot 14 jaar ¤ 7,- per persoon. Te voldoen v**r aanvang van een voorstelling. Er zijn slechts 60 plaatsen per voorstelling. Reserveren is dus wenselijk. Dit kan bij Ton van Daal per e-mail: tonvandaal@tele2.nl, of telefonisch: 035-6850855 (tussen 17.00 en 19.00 uur).





Lucien Bergamin