Sushi maken bij Grando Keukens


Sushi Maki? Een makkie

AMSTELVEEN, 20070321 -- Sushi is HOT! Enkele jaren geleden hadden nog maar weinig mensen in Nederland van sushi gehoord, laat staan geproefd of zelf gemaakt. Daar kan nu verandering in komen. The Last Samurai biedt namelijk vanaf 31 maart t/m 22 augustus 2007, in samenwerking met Grando Keukens diverse workshops aan op vestigingen door heel het land.

Wat is sushi precies? Sushi is geen gerecht, maar wordt meer als een snack gezien. Hoofdbestanddeel van sushi is de Japanse rijst, deze rijst wordt op smaak gebracht met rijstazijn en wordt `plakkerig' door de toevoeging van diverse ingrediënten. De samenstelling van deze ingrediënten is verschillend, iedere sushibar in Japan heeft zo zijn eigen `recept'. De vorm die men uiteindelijk aan de rijst geeft en de andere bestanddelen bepalen het type sushi. Veel mensen denken bij sushi voornamelijk aan (rauwe) vis, er worden echter ook andere bestanddelen gebruikt zoals: ei, groenten en tofu. Sushi wordt door de sushichef direct klaargemaakt, aangezien er voornamelijk wordt gewerkt met verse en rauwe ingrediënten. Een professionele sushichef heeft een 4- tot 5-jarige opleiding gevolgd onder een meester-sushichef, waarvoor hij eerst jarenlang eenvoudige klusjes moet doen voordat hij zelf maar een mes mag vasthouden.

Een professionele sushichef zit er dan ook niet in na één workshop. Wel zal de cursist tijdens de workshop geheel in Japanse sfeer kennis maken met de wereld van sushi. Na de workshop is er echt iets geleerd en zijn Sushi Maki, Nigiri en de Californian Roll geen vreemde begrippen meer.

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur en bedraagt ¤ 49,50 per persoon. Van dit bedrag wordt 15 procent gedoneerd aan de Stichting Weeshuis Lombok.

Voor aanmeldingen of vragen kunt u contact opnemen met The Last Samurai: workshop@thelastsamurai.nl of bellen met 034 6555064.
Meer informatie over de workshops kunt u vinden op: http://www.thelastsamurai.nl/workshop





The Last Samurai