Senternovem


Galileo bijeenkomst in het kader van het Groenboek Toepassingen en het EU onderzoeksprogramma

Aanvangsdatum

03-04-2007

Op 3 april organiseert het ministerie van VenW, in samenwerking met het ministerie van EZ, SenterNovem en NIVR daartoe een bijeenkomst voor Galileo stakeholders.

Achtergrond bijeenkomst
In Europa wordt hard gewerkt aan een eigen en onafhankelijk satellietnavigatiesysteem, Galileo. Over een aantal jaren zal het systeem operationeel zijn. Op welke manieren kunnen we dan gebruik maken van de diensten die Galileo te bieden heeft? Hoe kijken toekomstige gebruikers van Galileo aan tegen de toepassingsmogelijkheden? Wat zijn hun wensen en ideeën t.a.v. het systeem en wat is nodig om deze te realiseren?

De Europese Commissie heeft onlangs het Groenboek Galileo uitgebracht waarin deze vragen aan de orde komen. Om meer zicht te krijgen op de behoefte van gebruikers en om hier adequaat op in te kunnen spelen houdt de EC een uitgebreide consultatie binnen de lidstaten van de EU. Vanuit haar coördinerende rol op satellietnavigatie zal het ministerie van Verkeer en Waterstaat de formulering van het Nederlandse standpunt op zich nemen in overleg met de betrokken departementen en andere stakeholders.

Een gedeelte van het Zevende Kaderprogramma onderzoek zal worden ingevuld met projecten die Galileo en de toepassingen daarvan moeten ondersteunen. Dit is het moment om daar vanuit Nederland in mee te denken.

Doel bijeenkomst

Het doel van de bijeenkomst is om geïnteresseerde organisaties en bedrijven in Nederland zo goed mogelijk te informeren over het Groenboek. Daarnaast willen VenW en EZ van deze stakeholders graag weten welke acties zij van de overheid en andere organisaties verwachten en wat zij zelf willen aanbieden. Ook zal aandacht besteed worden aan de mogelijkheden die het Zevende Kaderprogramma biedt. Hierbij zullen de Nederlandse belangen bij dit programma worden geïnventariseerd.

Programma
De bijeenkomst begint rond 09.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur met aansluitend een borrel. Tijdens de bijeenkomst zullen vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de Galileo Supervisory Authority een inleiding verzorgen. Daarna wordt, zoveel mogelijk in groepen met dezelfde interesses en belangen verder gepraat.

Het definitieve programma zal na aanmelding worden toegestuurd.

Doelgroep
Bedrijven en (overheids)organisaties die betrokken zijn bij het (toekomstige) gebruik van Galileo of de ontwikkeling van toepassingen.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden door het digitale aanmeldingsformulier voor 25 maart in te vullen.

Locatie

Space Expo
Keplerlaan 3
2201 AZ Noordwijk

Toegangsprijs


-

Contact

Voor vragen over Galileo kunt u contact op nemen met Matthijs Soede, voor vragen over de inschrijving kunt u terecht bij Natalie in 't Veld.