Wageningen Universiteit

beeld De Natuurkalender in beeld

3 apr 2007 19:45

Onderdeel: Wageningen UR

Locatie: De Leeuwenborch, Hollandseweg 1, Wageningen (WUR gebouw 201)
Organisatie: Natuurwetenschappelijk Gezelschap Wageningen

Lezing Ir. Arnold van Vliet over DE NATUURKALENDER IN BEELD

Vrije toegang

In deze lezing gaat Arnold van Vliet in op de samenwerking tussen publiek, media en wetenschap en hoe dit leidt tot nieuwe inzichten op gebied van natuur, gezondheid en groenbeheer.

De Natuurkalender is een nationaal programma dat zich richt op het monitoren, analyseren, voorspellen en communiceren van jaarlijks terugkerende verschijnselen in de natuur (fenologie). De Natuurkalender is een samenwerkingsverband van meer dan tien organisaties en maakt gebruik van waarnemingen van enkele duizenden vrijwilligers. Van Vliet zal aan de hand van duidelijke voorbeelden laten zien hoe De Natuurkalender in staat is om onderzoek te doen naar de effecten van verandering in weer en klimaat op de natuur. (www.natuurkalender.nl)

Arnold van Vliet studeerde van 1991 tot 1996 biologie aan de Wageningen Universiteit. Vanaf 2001 leidde hij het European Phenology Network. Momenteel werkt hij full-time als coördinator van De Natuurkalender via de Leerstoelgroep Milieusysteemanalyse van Wageningen Universiteit en de Stichting voor Duurzame Ontwikkeling. Van Vliet is recent toegetreden tot het Implementation Team van het National Phenology Network in de Verenigde Staten.

Het Natuurwetenschappelijk Gezelschap Wageningen organiseert lezingen voor iedereen die geïnteresseerd is. De onderwerpen van de lezingen zijn niet alleen wetenschappelijk interessant maar hebben ook maatschappelijke relevantie. Informatie over het NWG Wageningen en het programma is te vinden op www.nwgwageningen.nl.




Zie het origineel
Natuurwetenschappelijk Gezelschap Wageningen