Provincie Flevoland



Informatieavond N23 en Hanzeweg

De provincie Flevoland organiseert op dinsdagavond 3 april 2007 om 20.00 uur een informatieavond in het gemeentehuis van Dronten over de nieuwe wegverbinding tussen Lelystad en Dronten (onderdeel van de N23) en over de verbeteringen aan de Hanzeweg.

Op de informatieavond wordt een grafische animatie vertoond die laat zien hoe de nieuwe weg door de weggebruiker zal worden ervaren. Ook worden tekeningen getoond op basis waarvan men zich een beeld kan vormen van de diverse verbeteringen die de komende jaren worden uitgevoerd.

De komende tijd gaat er veel gebeuren om de verkeersafwikkeling tussen Lelystad, Dronten en Kampen te verbeteren. De ontwikkelingen van het autoverkeer in Flevoland maken het noodzakelijk om de bestaande infrastructuur aan te passen. De eerste werkzaamheden zullen dit jaar starten.

De provincie is samen met de gemeenten Lelystad en Dronten bezig om een nieuwe autoweg aan te leggen tussen Lelystad en Dronten, de N23. Deze weg moet volgens de plannen in 2011 klaar zijn.

De weg wordt zoveel mogelijk gebundeld met de Hanzespoorlijn en de uitvoering wordt ook zoveel mogelijk gecombineerd. De voorbereiding voor de aanleg is nu zover dat de definitieve plannen voor de autoweg klaar zijn. Dit jaar wordt samen met ProRail begonnen met de bouw van drie viaducten en een tunnel in de kruisende wegen.

Dit jaar worden ook de eerste werkzaamheden op de Hanzeweg uitgevoerd. Op de kruispunten met de Hondweg en Oudebosweg worden verkeerslichten geplaatst en grote delen van de Hanzeweg krijgen een nieuwe geluidarmere asfaltlaag.

De komende jaren worden langs de gehele Hanzeweg parallelwegen aangelegd waardoor de doorstroming van het verkeer wordt verbeterd evenals de vverkeersveiligheid van vooral het eerste gedeelte vanaf Dronten.