Jaarcongres internationalisering van het hoger onderwijs

22.03.2007 / 11:21 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nuffic

Nuffic

Wat heeft internationalisering het hoger onderwijs de afgelopen halve eeuw gebracht? Waren de inspanningen de moeite waard en zijn ze wel op de juiste doelen en gebieden gericht? Die vraag staat centraal op het tweede jaarcongres van de Nuffic, dat op dinsdag 3 en woensdag 4 april april in het Scheveningse Kurhaus gehouden wordt. De keuze van het onderwerp hangt samen met het feit, dat de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs, dit jaar haar elfde lustrum viert.

Als sprekers treden op 3 april tijdens het plenaire gedeelte op Jo Ritzen, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Maastricht, de publicist Thomas von den Dunk, Sander van den Eijnden, algemeen directeur Nuffic en Jos Walenkamp, directeur Kennis en Innovatie van de Nuffic. Tijdens een haardvuurdiner in de avonduren wordt het woord gevoerd door Wim Willems, hoogleraar sociale geschiedenis aan de Haagse campus van de Universiteit Leiden. Zij belichten allen de internationalisering in het hoger onderwijs vanuit hun eigen vakgebied.

Tal van workshops op 3 en 4 april behandelen deelthema's binnen deze vraagstelling: zoals: Moet er juist nu geen nauwere samenwerking komen met het hoger onderwijs in de Arabische wereld?Of: Hoe gaan wij om met het groeiend probleem van de valse en vervalste diploma's. Informatie over deelname aan het congres is te vinden op www.nuffic.nl/jaarcongres/.


Noot voor de redactie,