Gemeente Woerden

Economische visie Woerden

Waar wil Woerden over 10 tot 20 jaar economisch staan en wat is daarvoor nodig? Dat is in kern waar de Economische Visie over gaat. Wilt u hierover meepraten? Kom dan 3 april naar de inspraakavond op het Stadhuis.
Economische Visie
In de afgelopen maanden is samen met belanghebbenden hard gewerkt aan de ontwikkeling van de (concept) economische visie van de gemeente Woerden. Makelaars, beleggers, bedrijvenverenigingen, de Kamer van Koophandel, bedrijfsleven en scholen droegen allemaal hun steentje bij via enquêtes, workshops en interviews. Aanvullend onderzoek bood de noodzakelijke onderbouwing. Graag horen wij uw reactie tijdens de inspraakavond op 3 april. U kunt ook schriftelijk reageren.

Langere termijn visie
In het coalitieakkoord 2006-2010 is aangegeven dat er een samenhangend langere termijnbeeld van Woerden nodig is. Aanleiding zijn de vele gebiedsontwikkelingen in Woerden waarvan Snellerpoort, het Defensie-eiland en het Campinaterrein enkele voorbeelden vormen, maar ook de wens van de provincie Utrecht om op Woerdens grondgebied een regionaal bedrijventerrein te realiseren.

De economische visie is een belangrijke bouwsteen voor de lange termijn visie die de gemeente momenteel ontwikkelt (Visie 2025) en vormt tevens de onderbouwing voor toekomstige ontwikkelingen. Hoe ziet Woerden haar positie als werk-, winkel- en vrije tijdsstad. Waar wil Woerden over 10 tot 20 jaar economisch staan en wat is daarvoor nodig? Dat zijn de kernvragen waar de economische visie antwoord op geeft.

Visie ter inzage
De concept economische visie is vrijgegeven voor inspraak. In de periode van 21 maart tot en met 23 april 2007 kunt u uw zienswijzen kenbaar maken. Stuur uw reactie naar: Gemeente Woerden, t.a.v. mevr. M. Luyt, Postbus 45, 3440 AA Woerden

Inspraakavond
Op dinsdagavond 3 april wordt een inspraakavond gehouden in het Stadhuis van Woerden, Blekerijlaan 14, Woerden. De avond begint met een presentatie van de economische visie, waarna gelegenheid is tot het stellen van vragen of het plaatsen van opmerkingen. De avond begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom.

Beschikbare documenten:

- Economische Visie (PDF, 661KB)