Ingezonden persbericht


Expositie Loes Oosterveen in de Woonkamergalerie

Van 3 april tot 5 juni 2007 exposeert Loes Oosterveen uit Cuijk met haar werken in de Woonkamergalerie:

Graag delen wij u mee dat wij van 3 april tot 5 juni 2007 Loes Oosterveen hebben uitgenodigd om met haar werken te exposeren in onze Woonkamergalerie. Loes Oosterveen is in 1959 te Deurne geboren. Hier woont zij tot haar 22ste. Vervolgens verhuist ze achtereenvolgens naar Beek, Lent, Rotterdam en Dordrecht. In 1987 rond zij haar opleiding voor Kreatieve Therapie af en gaat voor drie maanden naar India. In 1995 vestigt zij zich in Cuijk.

Loes schildert omdat ze daar een sterke drang toe heeft. Zoals je ook wel eens de drang hebt om je haar rond je vinger te draaien of om in de tuin te schoffelen. In haar hoofd is het beeld vaak al klaar voordat ze een streek op het doek gezet heeft. Dan gaat haar reis beginnen. De kunst is om het bedachte beeld zo getrouw mogelijk neer te zetten. De kleur te zoeken die ze bedacht, de vormen zo te krijgen zoals zij ze hebben wil. Vaak gaat daar een 'motorische' studie aan vooraf. "Dan proef ik de vorm met mijn potlood of krijt, net zolang tot ie in mijn hand zit". Acryl verf is gemakkelijk te bewerken. Je kan er altijd overheen, in de natte verf maar ook als de paint al droog is. "Soms leidt het schilderij me. Dan ontstaan er nieuwe vormen door het doen, of kleuren die net zo goed of nog beter passen dan ik bedacht had. Een schilderij is net als een prettig zeurende gedachte, iets wat je pas van je af kan zetten als het klaar is. Dan is het voor mij ook echt gedaan. Ik heb geen moeite om mijn werk af te staan: ik heb mijn lol gehad met het maken, nu mag een ander ervan genieten." Loes maakt voornamelijk figuratief werk. De beeldtaal die ze gebruikt, is die van het verhaal. "Ik wil dat er iets herkenbaars te zien is op het schilderij zonder dat het fotografisch weergegeven is ". De kijker glimlacht of trekt verbaasd haar wenkbrauwen op. Of ze wordt meegenomen in een sprookjesachtig bos en kijkt de volgende keer misschien toch anders naar een boom. Een landschap is nooit zomaar een landschap, een zee nooit zomaar een zee. En de vogels vliegen nooit zonder reden door de lucht. Loes is er net geweest, heeft het gezien en weergegeven.

Wij nodigen u allen van harte uit om deze expositie met unieke kunstwerken te komen bezichtigen. De expositie is 7 dagen per week geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op vrijdagavond bent u ook van harte welkom tussen 18.00 uur en 21.00 uur. En u kunt natuurlijk ook een afspraak maken als deze tijdstippen u niet uitkomen. Onze Woonkamergalerie is gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep. Voor meer info over onze exposities en andere activiteiten kunt u altijd onze indrukwekkende website www.kunsthandelgennep.nl raadplegen of u neemt even telefonisch contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 0485 - 51 95 89 b.g.g. 06- 20 55 50 62.

Wij heten u allen van harte welkom! De koffie en thee staat klaar voor u!

---- --