Erasmus Universiteit Rotterdam

Team Erasmus University bereidt zich voor op grote zeilrace

Team Erasmus University doet dit jaar voor de zesde keer mee aan de Race of the Classics. Aan deze zeilrace, die van 16 tot en met 22 april wordt gevaren tussen Nederland, Engeland en België, doen meer dan 400 studenten mee van 17 universiteiten en hogescholen uit heel Nederland. Voorafgaand aan de race organiseert Team Erasmus University op dinsdag 3 april 2007 de lezing `Management and Sailing in the Volvo Ocean Race' van Simeon Tienpont en Jan Berent Heukensfeldt Jansen.

Jan Berent Heukensfeldt Jansen was tijdens de Volvo Ocean race de Managing Director van Team ABN AMRO, dat met twee boten heeft deelgenomen aan de Volvo Ocean Race 2005-2006. Simeon Tienpont was zeiler op de ABN AMRO 2 en finishte in de Volvo Ocean Race als vierde. Tijdens de lezing kijken zij gezamenlijk terug op de organisatie en het verloop van de Volvo Ocean Race.

Team Erasmus University doet dit jaar met 34 studenten mee aan de Race of the Classics, en is hiermee één van de grootste teams. Ook dit jaar vaart Team Erasmus University met de Hendrika Bartelds, een 50-meter lange driemast-schoener uit 1912, het grootste van de deelnemende schepen. De race die gevaren wordt tussen Nederland, België en Engeland, geeft niet alleen de studenten de mogelijkheid om op sportief gebied de strijd aan te gaan, maar zorgt ook voor sociale contacten tussen de onderwijsinstellingen onderling. Team Erasmus University steunt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), omdat het team het belangrijk vindt dat jonge zeilers kennis maken met deze organisatie. Tijdens de lezing zijn meerdere sponsors (ABN AMRO, Sixt, de Gemeente Rotterdam, Henri) van het team aanwezig. Ook worden twee zeilboot-schaalmodellen geveild, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de KNRM.