Gemeente Utrecht

|Postbus 8375                                                                   |
|3503 RJ  Utrecht                                                               |
|Telefoon: 030 - 286 40 98                                                      |
|Fax: 030 - 286 70 45                                                           |

Utrecht, 27 maart 2007
Sw/26

Nachtelijke afsluitingen kruisingen Langerakbaan

De gemeente zal begin april de vier grote kruisingen van de Langerakbaan opnieuw asfalteren. De werkzaamheden worden 's nachts uitgevoerd omdat deze straat een hoofdroute is waar veel verkeer en bussen overheen rijden. De werkzaamheden duren twee nachten, met uitloop naar drie, waarbij twee kruisingen per avond worden aangepakt. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Op de tijdelijk afgesloten bushaltes is aangegeven waar de dichtstbijzijnde halte is.

In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 april worden de kruisingen Lagerakbaan - Houtrakgracht en Langerakbaan - Klifrakplantsoen opnieuw geasfalteerd. Deze kruisingen zijn dan afgesloten van 20.00 tot 6.00 uur. In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 april worden de kruisingen Langerakbaan - Damraklaan en Langerakbaan - Hogeweide, tussen de Burgemeester Verderlaan en de Strijlandweg aangepakt. Per avond is de Langerakbaan afgesloten tussen de aan te pakken kruisingen. De rest van de Langerakbaan en de bijbehorende kruisingen blijven wel bereikbaar. Door weersomstandigheden kan de planning uitlopen. Het is daarom mogelijk dat in de nacht van dinsdag op woensdag, zelfde tijden, ook nog gewerkt wordt.

Bereikbaarheid
Tussen 20.00 uur tot het eind van de avond rijden er geen bussen over de genoemde kruisingen van de Langerakbaan. De bussen worden omgeleid. Bij de tijdelijk buitengebruikzijnde bushaltes staat aangegeven wat de dichtstbijzijnde halte is. Fietsers kunnen wel over de fietspaden parallel aan de Langerakbaan blijven rijden, want op de fietspaden wordt geen (asfalt-) onderhoud gepleegd. Indien nodig kunnen ze bij een volgende kruising de Langerakbaan oversteken.

Groot onderhoud
Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud aan de Utrechtse wegen. Het asfalt op de Lagerakbaan is slecht en aan vervanging toe. Door bouwverkeer en veel bussen en auto's is het wegdek extra belast geweest waardoor het asfalt, zeker bij de kruisingen, versleten is. De gemeente vernieuwt ook delen van de weg voor en na de kruising.