Gemeente Rotterdam

28 maart 2007

Opstelten en Bolsius openen klimaatwebsite en tentoonstelling schone lucht

Rotterdam werkt aan een gezonder klimaat

Burgemeester Ivo Opstelten en waarnemend wethouder Milieu Lucas Bolsius openen in de Stadswinkel aan de Coolsingel op 3 april de website www.rotterdam.nl/klimaat en de tentoonstelling Schone lucht in Rotterdam. Beide maken deel uit van het programma Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit en de bijbehorende publiekscampagne Rotterdam werkt aan een gezonder klimaat.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Locatie: Stadswinkel Centrum, Coolsingel 40, zijde Doelwater Tijdstip: dinsdag 3 april, 08.00 - 08.30 uur

Als partner van het Clinton Climate Initiative, een alliantie van veertig wereldsteden die de strijd aangaan tegen klimaatverandering, wil Rotterdam in 2025 vijftig procent minder CO2-uitstoot ten opzichte van 1990. Onder het motto Rotterdam werkt aan een gezonder klimaat heeft het college van B&W een programma in werking gezet met tientallen maatregelen voor de verbetering van de Rotterdams luchtkwaliteit. De maatregelen zijn vooral gericht op schoner transport, vermindering van uitstoot door industrie en havenactiviteiten en op creatieve initiatieven van bedrijven en bewoners. Op 3 april zal burgemeester Ivo Opstelten het belang aangeven om ook als Rotterdam te werken aan een gezonder klimaat. Waarnemend wethouder Milieu Bolsius gaat specifiek in op de Rotterdamse aanpak om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Publiciteit en programma's
De website www.rotterdam.nl/klimaat en de tentoonstelling Schone Lucht in Rotterdam zijn onderdeel van de publiekscampagne Rotterdam werkt aan een gezonder klimaat. Rotterdammers worden sinds begin deze week geïnformeerd door middel van een publieksfolder, posters op abri's, reclame op schone RET-bussen en -trams en grote reclameborden langs de Ring Rotterdam. De publiekscampag-ne is onderdeel van het Regionaal Actieprogramma Luchtkwaliteit Rijnmond, de Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit en het Rotterdam Energy and Climate Program. Hierbij werken alle gemeentelijke diensten en het Havenbedrijf Rotterdam N.V. gezamenlijk aan verbetering van de luchtkwaliteit en minder CO2-uitstoot in de Rijnmond, zodat mensen er gezond kunnen wonen en werken. Een schonere lucht komt niet uit de hemel vallen.

noot voor de redactie/