Gemeente Den Haag

Gemeente stimuleert gezond eten en voldoende beweging

Dinsdag 3 april 2007 begint de HOPLA!-campagne in de Schilderswijk én in stadsdeel Segbroek. Peuters uit de Schilderswijk krijgen om 09.30 een speciale peuterdansles op het Oranjeplein. Daarna treedt liedjeszanger Dirk Scheele op (bekend van Nickelodeon). Om 13.30 uur start hetzelfde programma in wijkpark de Verademing voor peuters uit Segbroek. De HOPLA!-campagne duurt drie maanden en stimuleert ouders en kinderen van 0-6 jaar om gezond te eten en voldoende te bewegen.

In Den Haag zijn ongeveer 15000 kinderen te dik. In bepaalde Haagse wijken zijn er opvallend meer kinderen met overgewicht. HOPLA! 'hopt' daarom twee jaar lang door deze wijken. HOPLA! is al in verschillende wijken geweest en was steeds weer een succes. De campagnes in de Schilderswijk en Segbroek duren tot eind juni 2007.

Alle kinderen tot zes jaar uit Segbroek en de Schilderswijk krijgen tijdens de campagne een HOPLA!-boekje. Met dit boekje kunnen ze van april t/m juni 2007 gratis meedoen aan activiteiten in de wijk. Voorbeelden zijn een gratis les peutergym, baby-/peuterzwemmen en kooklessen voor ouder en kind. In deze maanden zijn er voor de kinderen ook verschillende sport-en spelactiviteiten in Segbroek en de Schilderswijk.

De HOPLA!-campagne is onderdeel van het actieprogramma Gezond Gewicht van de gemeente Den Haag. Vanaf 2 april staat alle informatie over HOPLA! en de activiteiten op www.denhaag.nl/hopla.