Ingezonden persbericht


Amsterdam, 29 maart 2007
PERSBERICHT

Dinsdag 3 april de

Vijfde voorronde van het Ouderen Songfestival in Hoorn

Op dinsdag 3 april staat het Ouderen Songfestival in het Lindendael. En U kunt komen luisteren. De voorronde begint om 14.00 uur, toegang is gratis en heeft een diversiteit aan genres. De jury krijgt het moeilijk.want wie mag er door naar de halve finale!

Het Ouderen Songfestival is op 15 maart van start gegaan. En hiermee haar 15 jarige bestaan ingeluid. Aan het Songfestival doen meer dan 170 kandidaten mee. Allen zijn ouder dan 55 jaar en ze vinden het heerlijk om te zingen. Ze brengen diverse genres ten gehore zoals klassiek, jazz, opera, musical en niet te vergeten; het levenslied. Aanstaande dinsdag kunt u onder andere luisteren naar De Schuit van Blonde Arie, Nooit meer Jong, een lied uit The Sound of Music en Ave Maria.

Pianist Kees van Zantwijk begeleidt alle kandidaten bij de voorrondes. Hij is de muzikale leider van het Ouderen Songfestival en arrangeert de muziek. De kandidaten allen ouder dan 55, zingen in 1 voorronde. Ze kunnen solo zingen, of in een duet of in een trio. In de voorronde bepaalt de deskundige jury wie er doorgaan naar de halve finale. De voorzitter van de jury is Henk Kreukniet, hij is operazanger.

De twee halve finales vinden plaats in het Zaantheater in Zaandam op maandag 14 mei en in de Schouwburg Almere in Almere op 15 mei. Uiteindelijk zullen zestien finalisten in de Grande Finale staan op zondag 27 mei in de Stadsschouwburg. Zij strijden om de beste drie plaatsen en om de publieksprijs. Bij de halve finales en de finale worden de deelnemers begeleid door het Ouderen Songfestivalcombo. De presentatie van het gehele Ouderen Songfestival is in handen van Monique Hoogmoed. Bekend van theater, tv en cabaret/ stand-up comedy.

Misschien kunt u niet naar de voorronde op 3 april, maar wilt u naar de andere voorrondes komen, dat kan! Kijkt u dan even op de website:www.ouderensongfestival.nl. Hier vindt u alle voorrondes en een up-date met wie geselecteerd zijn om in de halve finales te zingen.

Het adres voor dinsdag 3 april: Woon-en Zorgcentrum Lindendael Koepoortsweg 35, 1624 AB Hoorn
Aanvang: 14.00 uur. De toegang is gratis!

Het Ouderen Songfestival wordt georganiseerd door Stichting JAM en mede mogelijk gemaakt door: Hoofdsubsidiënt: Gemeente Amsterdam - DMO/ Sponsor: Aan de Amstel Evenementen en Produkties BV. Mediapartners: RTVNH, HDC-Media, KRO Radio /Sub-sponsor: Evean.nu/ Subsidiënten: Gemeente Zaanstad, Gemeente Almere,Gemeente Rotterdam, deelgemeente Charlois, Stadsdeel Amsterdam-Noord,Stadsdeel Amsterdam-Slotervaart, Stadsdeel Amsterdam-Osdorp en de stichting RCOAK.
---