Hoogheemraadschap van Rijnland


Leidsevaart terug

Rijnland plaatst op 3 april brug over Leidsevaart terug

Persuitnodiging, 30 maart 2007

De brug over de Leidsevaart ter hoogte van de Herenweg in Rijnsaterswoude wordt op dinsdag 3 april teruggeplaatst. Sinds 15 januari is de brug niet meer in gebruik. De brug is gerenoveerd. Begin mei kan het weg- en vaarverkeer weer gebruik maken van de gerenoveerde brug.

De brug wordt weer teruggeplaatst tussen de landhoofden. Op 3 april is vanaf 08.00 uur gelegenheid een foto te maken van het opnieuw plaatsen van de brug. U bent van harte uitgenodigd bij de terugplaatsing aanwezig te zijn.

Renovatie brug

Rijnland heeft de hele brug over de Leidsevaart vernieuwd. De brug en de landhoofden zijn gerenoveerd. Daarnaast waren de bovenbouw en de aandrijving van de brug verouderd. Door de renovatie kan in de toekomst weer op een veilige manier van de brug gebruik worden gemaakt. Gelijktijdig met deze werkzaamheden heeft Rijnland de brug ook 20 cm verhoogd. Hierdoor kunnen de meeste sloepen onder de brug doorvaren en hoeft de brug minder vaak geopend te worden.

Meer informatie?

Meer informatie over dit onderwerp kunt u krijgen bij de afdeling Communicatie van het hoogheemraadschap van Rijnland, telefoon 071-3063408.
'Droge voeten, schoon water!'