Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Wat bespreken de commissies in april?

De vergaderstukken van de commissies Ruimte (3 april), Welzijn (4 april) en Beheer (5 april) kunt u nú op het Bestuurlijk Informatie Systeem (BIS) bekijken.

De commissie Ruimte vergadert op dinsdag 3 april aanstaande over de volgende onderwerpen:


· Raadsvoorstel zienswijzenrapportage Helinet (vervalt): voor een toelichting verwijs ik u naar de DB-brief.


· Stedenbouwkundige visie Kralingen-De Esch: deze visie, dat nu nog in de conceptfase verkeert, wordt opiniërend met de commissie besproken.

Op woensdag 4 april aanstaande bespreekt de commissie Welzijn de volgende punten:


· Presentatie Seniorenraad: de Seniorenraad adviseert de deelgemeente inzake het ouderenbeleid. Vertegenwoordigers van de Seniorenraad geven een presentatie en gaan daarbij ook in op enkele knelpunten.


· Locatiestudie supermarkt t Middelpunt: in het kader van de onlangs vastgestelde Ontwikkelingsvisie Jaffa is onderzoek verricht naar een supermarkt in winkelcentrum t Middelpunt. Aan de commissie wordt gevraagd hierover advies aan de deelraad uit te brengen.


· Presentatie atletiekhal Kralingse Bos: wethouder Bolsius presenteert de plannen voor een atletiekhal aan de rand van het Kralingse Bos (omstreeks 22.00 uur).


· Sociaal programma Nieuw-Crooswijk: dit agendapunt is in de vorige commissievergadering doorgeschoven. Hoewel het stuk ter kennisneming aan de commissie is verstrekt, wil de commissie aan het dagelijks bestuur een inhoudelijke reactie geven.

De commissie Beheer komt op donderdag 5 april aanstaande bijeen om de volgende zaken te bespreken:


· Presentatie Stadstoezicht: na een recent werkbezoek van raadsleden, geeft de dienst stadstoezicht nu een presentatie van zijn werkzaamheden en de actuele ontwikkelingen daarin.


· Raadsvoorstel herziening afschrijvingsbeleid: Aan de commissie wordt gevraagd over dit raadsvoorstel advies uit te brengen aan de deelraad.

Deze commissies vergaderen om 20.00 uur in de Raadzaal van het deelgemeentekantoor (Oostzeedijk 276). De commissiestukken staan uiterlijk op vrijdag 30 maart aanstaande op het Bestuurlijk Informatie Systeem (BIS).