Gemeente Rotterdam

Startschot webportal Rotterdam Student City

De gezamenlijke campagne om Rotterdam op de kaart te zetten als aantrekkelijke studentenstad krijgt op 3 april een nieuwe impuls. Wethouder Karakus van Wonen & Ruimtelijke Ordening zal namens alle betrokken partijen bij Rotterdam Student City in studentencafé De Beurs het startschot geven voor www.rotterdamstudentcity.com, een webportal die het aanbod van Rotterdam op gebied van studeren, wonen, werken en vrije tijd presenteert.

De website is onderdeel van de gezamenlijke campagne van universiteit, hogescholen, gemeente, Stadswonen, Rotterdam Marketing en studentenverenigingen die vorig jaar van start ging.

Gezamenlijke campagne
Het doel van de gezamenlijke campagne is studenten tijdens en na hun studie te binden aan Rotterdam. Naast de webportal zijn er onder de naam Rotterdam Student City een reeks aan activiteiten van start gegaan. Zo worden studenten ingezet als ambassadeurs van de stad. Ze zijn actief op open dagen, het uitgaansleven, beurzen en evenementen om informatie te geven en hun positieve gevoel over de stad uit te dragen. Een ander onderdeel is het Rotterdam Student City Eindexamenfeest dat op 7 juni a.s. plaatsvindt. Populaire clubs als Hollywood Music Hall, Off_Corso, Baja Beach Club en Café de Beurs organiseren gezamenlijk een spetterend feest voor eindexamenkandidaten en studenten.

De website www.rotterdamstudentcity.com is voor (aankomend) studenten een verzamelpunt van informatie over studeren, wonen, werken en recreëren in Rotterdam. Door medewerking van alle betrokken partijen is er een breed aanbod van informatie. De portal zal bovendien steeds meer gevuld worden met weblogs, ervaringen, recensies, fotos en videos van studenten zelf. Zo houden de studentambassadeurs een weblog bij op site en is er een fotowedstrijd die bezoekers oproept fotos aan te leveren over hun eigen studentenleven in Rotterdam.

Het vasthouden en aantrekken van studenten is één van de hoofddoelstellingen van de Economische Visie 2020. Rotterdam Student City is een initiatief van de Gemeente Rotterdam, Stadswonen, Erasmus Universiteit, Eurocollege Hogeschool, Hogeschool INHOLLAND, Hogeschool Rotterdam, Pabo Thomas More, Willem de Kooning Academy, Scheepvaart en Transport College, Codarts Hogeschool voor de Kunsten, Rotterdam Marketing, Chief Marketing Officer, Young EDBR en RKVV. Het Ontwikkelingsbedrijf coördineert namens de gemeente Rotterdam het project Student City.

Noot voor de redactie/