Gemeente Hengelo

Adoptie monument en Kinderraadsvergadering

Op dinsdag 3 april vindt de adoptie van het herdenkingsmonument bij het stadhuis plaats. Hiermee wordt traditioneel de bevrijding van Hengelo, op 3 april 1945, herdacht. Aansluitend aan de adoptie wordt voor de tweede keer een Kinderraadsvergadering gehouden.

Adoptie monument

Op dinsdag 3 april draagt basisschool De Telgenkamp de adoptie over aan basisschool Het Kompas. Leerlingen uit hoogste groepen van beide scholen presenteren tussen 9.00 en 10.00 uur een aantrekkelijk programma. Twee leerlingen leggen samen met burgemeester Kerckhaert een krans bij het monument, waarna een minuut stilte in acht wordt genomen. Aansluitend leggen kinderen bloemen bij het herdenkingsmonument.

Kinderraadsvergadering

Met de adoptie van het monument staan kinderen stil bij het feit, dat ze in een vrij en democratisch land wonen. Om daaraan inhoud te geven wordt de Kinderraadsvergadering gehouden. De Kinderraadsvergadering is samengesteld uit kinderen van de basisscholen uit de wijken Berflo Es en de Wilderinkshoek. De kinderen zijn gevraagd, ideeën in te dienen voor de Kinderraadsvergadering. De ideeën moesten betrekking hebben op een activiteit voor en door kinderen in de Berflo Es en de Wilderinkshoek. Hierop is door de scholen enthousiast gereageerd: de gemeente heeft zeven serieuze voorstellen ontvangen. Door een onafhankelijke jury zijn drie voorstellen geselecteerd. Deze voorstellen worden door de kinderen die ze hebben ingebracht aan de Kinderraadsvergadering gepresenteerd. De Kinderraadsvergadering beslist, welke activiteit wordt uitgevoerd.

Hoe ziet het programma er op 3 april uit?

09.00 uur Verzamelen bij het monument voor het stadhuis in Hengelo
Overdracht van de adoptie met inbreng van leerlingen van beide scholen,
gevolgd door een minuut stilte Pauze

10.00 uur Aanvang Kinderraadsvergadering in de raadzaal van het stadhuis
Presentatie van de plannen:
-Zwemfestijn (Esreinschool)
-Big Adventure Day (De Wingerd, locatie Marnixschool)

-Groot Feest (Paus Joannes)

11.00 uur Stemming, bekendmaking van het winnende plan en informele afsluiting

De kinderraadsvergadering van 2006