Gemeente Zandvoort


PvdA en CDA dienen Zorg aan Zee-motie in

(02 april 2007)

Tijdens de raadsvergadering van 3 april zullen Fred Kroonsberg (PvdA) en Gijs de Roode (CDA) een motie indienen waarmee ze het college oproepen om zich actiever op te stellen inzake het Zorg aan Zee-project. Het wil maar niet vlotten met de bouw van een appartementencomplex voor 8 mensen met een geestelijke handicap, verenigd in de Vereniging Zorg aan Zee. Overigens heeft de gemeenteraad regelmatig aangedrongen op de realisatie van het project. Op 13 december 2005 bijvoorbeeld.

Hieronder volgt de motie, opgesteld door beide raadsleden.

De raad der gemeente Zandvoort,

in kennis gesteld van informatie over het gebrek aan voortgang van de bouw van Zorg aan Zee, gelet op artikel 1 sub d en artikel 35 lid 1 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad; overwegende dat:

het zorgelijk is dat na vele jaren voorbereiding en discussie nog steeds geen start is gemaakt met het realiseren van de huisvesting voor Zorg aan Zee,

roept het college op:

met spoed de partijen die direct betrokken zijn bij de realisatie -EMM en Zorg aan Zee-, bijeen te roepen om te komen tot onderlinge afstemming (bijv. in de vorm van een stuurgroep, waarin de gemeente ook participeert), teneinde de aanvang van de bouw te bevorderen en deze tot het eind toe te begeleiden.