Gemeente Leeuwarden

Informatieavond detailhandel op 3 april om 20.00 uur.

De gemeente Leeuwarden organiseert op dinsdag 3 april a.s. om 20.00 uur een informatieavond voor ondernemers uit de detailhandel in het congrescentrum "It Aljemint" Doelestraat 2-4 te Leeuwarden.

Actualisatie detailhandelsbeleid

Het detailhandelsbeleid van de gemeente Leeuwarden was klaar voor een 'update'. Dit heeft geresulteerd in het conceptrapport 'Detailhandelsstructuurvisie Leeuwarden 2007'. Belangrijkste uitgangspunt: Leeuwarden is koopstad nummer één van Fryslân én moet dat blijven.

Voor het lokale en (sub)regionale niveau is het in standhouden van de buurt- en wijkwinkels voor de dagelijkse boodschappen het uitgangspunt. Voor succesvol detailhandelsbeleid is niet allen een goede visie nodig, maar ook randvoorwaarden zoals planologie, bereikbaarheid, parkeren, promotie, communicatie en monitoring. Het rapport gaat daar uitgebreid op in.

Op 3 april krijgen de ondernemers uitleg van Marga Waanders (wethouder Economische Zaken) over de visie van de gemeente. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Ook de Leeuwarder Ondernemersvereniging (LEON), de Hoofd Bedrijfschap Detailhandel HBD) en Kamer van Koophandel zijn uitgenodigd.

Uw redactie is van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

Programma

19.30 uur Inloop

20.00 uur Welkom en toelichting op de visie door Marga Waanders

20.30 uur Vragen en reacties uit de zaal

21.45 uur Afronding en borrel

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058-233 4002