Gemeente Den Haag

Het Beatrixkwartier in Den Haag is genomineerd voor de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling. De brancheorganisatie voor projectontwikkelaars beloont hiermee vastgoedontwikkelingen die tot stand zijn gekomen door een succesvolle samenwerking tussen overheid en markt. Op 10 mei maakt de Neprom tijdens haar jaarcongres de prijswinnaar bekend.

Wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen): "In het Beatrixkwartier is sprake van een bijzondere chemie tussen gemeente en private partijen. Dat is essentieel voor een goede publiek private samenwerking. Vertrouwen in elkaar en in het project. Dat maakt het Beatrixkwartier zo succesvol".

Central Business District
Het Beatrixkwartier biedt voor elk wat wils op het gebied van wonen, werken en ontspanning. Naast kantoren en appartementen vind je er een vier sterren hotel, restaurants, fitnessfaciliteiten, crèches, een grand café, een vergadercentrum en ruim 5.000 parkeerplaatsen. Voor RandstadRail is een futuristische netkous aangelegd door de Prinses Beatrixlaan. Het Beatrixkwartier is een perfect voorbeeld van ambitieuze gebiedsontwikkeling, waar werken, wonen, winkelen, dienstverlening en ontspanning geïntegreerd zijn in een voor Nederland uniek Central Business District.

Gebiedsmanagement
Maar de samenwerking gaat nog verder. Gemeente, eigenaren en huurders hebben in 2006 een overeenkomst ondertekend ten behoeve van gebiedsmanagement. Doel van gebiedsmanagement is de gemeenschappelijke marketing van het gebied, het organiseren van evenementen en activiteiten voor gebruikers in het gebied en het samen investeren in het beheer en onderhoud van de buitenruimte.

Den Haag Nieuw Centrum
Het Beatrixkwartier ligt in Den Haag, tussen de Utrechtsebaan en het Bezuidenhout. Op loopafstand van het Centraal Station en het centrum van Den Haag. Acht jaar geleden ging de gemeente Den Haag een samenwerkingsverband aan met zes vastgoedpartijen (BPF Bouwinvest namens BPF Bouw, Fortis Vastgoed-ontwikkeling, ING Real Estate, KPN Telecom, Provast en Siemens) om het nieuwe zakencentrum van de stad te ontwikkelen.
Beatrixkwartier is een onderdeel van Den Haag Nieuw Centrum (het gebied van Spui t/m het Beatrixkwartier). In vijftien jaar tijd heeft dit gebied een ware metamorfose ondergaan. Wat nog niet zo lang geleden een bijna verpauperd stukje stad was is nu een locatie waar werken, wonen en recreëren hand in hand gaan. Moderne architectuur van grote namen en een kwalitatief ingerichte openbare ruimte zorgen voor een aangenaam verblijfsklimaat.