Gemeente Zoetermeer

Verdubbeling vrijmarktplaatsen op Koninginnedag

Klik hier voor vergroting

foto braderie-400.JPG

Zoetermeer, 2 april 2007 - Dit jaar is er op Koninginnedag meer plaats voor de Vrijmarkt. In tegenstelling tot de informatie in het Zoetermeer Magazine die deze week wordt verspreid, is de vrijmarkt voor het eerst vrijgegeven.

De reden voor de uitbreiding is het aantal verzoeken dat bij de gemeente binnenkomt voor een plekje. Door de uitbreiding van de locaties zijn er nu dubbel zoveel plaatsen beschikbaar. De locaties voor de Vrijmarkt zijn: de parkeerplaats op de Markt, langs het voetpad op het Noordwaarts vanaf de Kijkshop tot aan het CRI, maar niet voor de winkels; langs beide voetpaden vanaf café Spetters op het Oostwaarts tot en met de Sportyclub.

Iedereen kan vanaf 08.00 uur een plekje zoeken op de genoemde locaties. De Vrijmarkt eindigt om 17.00 uur.

Om de Vrijmarkt ordentelijk te laten verlopen zijn er in overleg met de politie en brandweer spelregels opgesteld:

Er zijn geen kramen of partytenten toegestaan. U mag wel gebruik maken van stoelen en een tafeltje om de spullen op uit te stallen. De Vrijmarkt is verboden voor het gehele Stadshart behalve: de parkeerplaatsen op de Markt
langs het voetpad op het Noordwaarts vanaf de Kijkshop tot aan het CRI, niet voor de winkels; langs beide voetpaden vanaf de cafés op het Oostwaarts tot en met de Sportyclub.

Op last van de Brandweer moeten de fietspaden vrij blijven, en dat geldt ook voor de brandkranen en de nooduitgangen van de winkels. Houd rekening met de omwonenden.
Verkoop van goederen door commerciële handelaren is niet toegestaan. Er mogen geen etenswaren worden verkocht.
Iedereen is verplicht de niet verkochte waren na afloop mee naar huis te nemen. Uw vrijmarktplaats dient schoon achtergelaten te worden. U mag beslist geen goederen achter laten. De organisatie, de politie en team handhaving controleren.
Verboden waar: alcohol, wapens, verdovende middelen, porno en etenswaren.
Werkende geluidsversterkende apparatuur is niet toegestaan. Er mogen geen autos op de genoemde locaties van de vrijmarkt komen.