Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland

Voorverkoop Outdoor Gelderland van start 03-04-2007

Zaterdag 31 maart is de kaartverkoop van de evenementen Outdoor Gelderland en Kasteelfair Middachten van start gegaan.

Van woensdag 6 tot en met zondag 10 juni 2007 wordt het internationale paardensportevenement Outdoor Gelderland voor de derde maal georganiseerd.

Dit jaar is het concours hippique uitgebreid met een kasteelfair. Kasteelfair Middachten wordt gelijktijdig gehouden op Landgoed Middachten in De Steeg (GLD). Kasteelfair Middachten biedt een divers en zeer gevarieerd aanbod op het gebied van buitenleven, tuinieren, lifestyle en dieren in de sfeervolle ambiance van het landgoed. Uiteraard worden ook diverse workshops en demonstraties gegeven. Dagelijks komt een ander thema aan bod. Zo staat de openingsdag in het teken van kinderen en is de donderdag gericht op de actieve 50-plusser. Op vrijdag kan de culinaire liefhebber zijn hart ophalen want dan komen diverse gerenommeerde topkoks naar De Steeg voor kookdemonstraties en -workshops. Op zaterdag is er aandacht voor de familie met leuke activiteiten voor de kinderen. Kasteelfair Middachten sluit zondag af met de Gelderlanddag. Hierin staat de provincie centraal met een aanbod van streekproducten, cultuur en toerisme. Verder is er alle dagen een transportservice actief. Zware aankopen kunnen hier worden achtergelaten zodat bezoekers zorgeloos verder kunnen winkelen. Ook is er op de fair een groot kinderdorp te vinden met een kinderboerderij en professionele opvang. Kasteelfair Middachten is iedere dag van 10.00 tot 20.00 uur geopend.

Gelijktijdig met Kasteelfair Middachten wordt het chique paardensportevenement Outdoor Gelderland gehouden. Vijf dagen lang strijden de beste spring- en dressuurruiters van de wereld om de hoogste eer. In het sportprogramma vormen de Friso Woudstra Architecten Grand Prix K?r op muziek op zaterdagavond en de BMC Grote Prijs van Gelderland op zondag de hoogtepunten. In het buitenseizoen is Outdoor Gelderland als CSI*** een belangrijke observatiewedstrijd om de vorm van de Nederlandse springruiters te beoordelen, vertelt bondscoach Rob Ehrens. Ook voor zijn collega Sjef Janssen, die het Nederlandse dressuurteam begeleidt, is Outdoor Gelderland een belangrijk observatiemoment om alle Nederlandse topcombinaties in de voorbereiding naar het Europees kampioenschap te beoordelen. De disciplines eventing, met een spannende cross country op zaterdag, en de vierspanrubriek op zondag dragen bij aan het allround karakter van het paardensportevenement. Naast sport biedt Outdoor Gelderland ook een uitgebreid showprogramma met het Dressuurgala op vrijdagavond en de Mid Summer Dressage Night op zaterdag. Behalve optredens van bekende ruiters boeit ook de Tsjechische paardentrainer Honza Bl?ha het publiek met zijn bijzondere shows over vrijheiddressuur.

De toegangsprijs voor Kasteelfair Middachten en Outdoor Gelderland bedraagt 12,50 voor volwassenen. Voor kinderen tot 4 jaar is de toegang gratis en voor kinderen van 5 t/m 12 jaar 6,25. Alleen op vrijdagavond, zaterdagavond en zondag geldt een toeslag voor de tribune van Outdoor Gelderland. Het bestellen van kaarten kan via TopTicketLine op 0900-3005000 (45 cpm).

Meer informatie is te vinden op de websites
www.kasteelfairmiddachten.nl en www.outdoorgelderland.nl. >>>