Ingezonden persbericht


3 april 2007

PERSBERICHT

Nationale Stageonderzoek 2006: Bedrijven beoordelen stagiair met een 6.6

Hoe tevreden zijn bedrijven over stagiairs

Vandaag, 3 april, publiceert Stageplaza voor het eerst het Nationale Stageonderzoek 2006 op Stageplaza.nl. Met dit onderzoek zijn de opvattingen van het Nederlandse bedrijfsleven over stage en stagiairs onderzocht. Hier zijn zeer opvallende resultaten uit gekomen op het gebied van discriminatie, groenpluk, beoordeling stagebegeleiding en kwaliteit stagiairs.

Zo blijkt uit het onderzoek dat bedrijven redelijk tevreden zijn over de kwaliteit van stagiairs. De beoordeling is gebaseerd op de drie aspecten vakbekwaamheid/kennis, werkhouding en productiviteit. Gemiddeld kregen stagiairs een 6.6.

Het Nationale Stageonderzoek 2006 is gehouden om de tevredenheid vast te stellen van de Nederlandse arbeidsmarkt over de kwaliteit van stagiairs en de aspecten rond dit onderwerp. Hierdoor is er inzicht gekregen in de motieven van werkgevers om wel of geen stagiairs aan te nemen en kunnen er extra stageplekken gecreëerd worden door werkgevers op de juiste manier te stimuleren.

Opvallende resultaten uit het onderzoek waren onder andere op het gebied van discriminatie en groenpluk. Zo blijkt dat 45% verwacht dat er discriminatie voorkomt tijdens de sollicitatie-procedure van stagiairs. Bedrijven vermoeden dat er vooral op afkomst gediscrimineerd wordt.

53% van de bedrijven verwacht dat i.v.m. de arbeidskrapte meer bedrijven stagiairs vroeg uit de schoolbanken zullen weghalen om een vaste baan aan te bieden. In het verleden bood 55% van de bedrijven stagiairs een baan aan voordat zij klaar waren met hun studie.

Het onderzoek is verspreid onder meer dan 10.000 bedrijven. In totaal hebben 1041 bedrijven meegedaan aan het onderzoek.

/////////////////////////EINDE PERSBERICHT//////////////////////////////