Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Met gestolen auto tegen tuinhek

Varsseveld, 03-04-2007 o In de nacht van zondag op maandag (02/04) is, zo blijkt nu, in een viertal woningen in Varsseveld ingebroken.

Bij één woning troffen de dieven de autosleutels aan en ging men er met een snelle BMW vandoor. Een politie-eenheid die de auto signaleerde kon de auto slechts volgen. Korte tijd later bleken de dieven in Westendorp tegen een tuinhek te zijn gereden. Te voet zijn zij er vandoor gegaan en de politie zoekt mensen die in verband met de inbraken bijzonderheden hebben opgemerkt.

Maandag rond 04.00 uur kreeg de politie een melding dat er was ingebroken bij een woning aan de Lijsterweg en dat men naast een tv ook een zwarte BMW had gestolen. Meerdere politie-eenheden werden voor een zoektocht ingezet en één eenheid ging naar de woning van de benadeelden.

Terwijl agenten hier de aangifte zaten op te nemen; het is nog niet duidelijk hoe men binnen kon komen, kreeg de politie een melding dat er aan de Burgemeester Van de Zandestraat twee inbrekers waren overlopen. Zij bleken een raam te hebben geforceerd en waren, na te zijn ontdekt, gevlucht. Het ging om twee getinte mannen die er lopend vandoor waren gegaan.

Ook hier werd een onderzoek ingesteld en kort daarop werd de gestolen auto door een surveillance-eenheid net buiten Varsseveld gesignaleerd. De bestuurder ging er met zeer hoge snelheid vandoor, gevolgd door de politieauto.

In Westendorp op de hoek van de Houtkampstraat/Veldkampstraat heeft de bestuurder zich in de bocht verkeken en is tegen een tuinhek gebotst. De dieven lieten de gestolen auto achter en zijn er te voet vandoor gegaan. Mogelijk zijn zij door een andere auto opgepikt of hebben zij op een andere wijze Westendorp verlaten. Tot nu toe is er geen aangifte van diefstal van een andere auto bij de politie gemeld.

Kort na 07.00 uur werden er in Varsseveld nog twee inbraken bij de politie gemeld. Aan de Merelstraat en het Valkenhof was ook ongewenst bezoek geweest. In het eerste geval mist men ook hier een tv, bij de andere locatie is nog niet bekend.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart waar buurtonderzoeken deel van uit maken en men verzoekt mensen die in verband met deze inbraken iets bijzonders hebben opgemerkt te bellen met 0900 8844.