Deelgemeente Hoogvliet Rotterdam

Hoogvliet steunt stoelendansactie FSC Hout

De deelgemeente Hoogvliet ondersteunt de FSC-campagne Stoelendans, die op 2 april van start is gegaan en loopt tot en met 27 mei.

campagnebanner stoelendans

FSC staat voor Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer). FSC is een internationaal netwerk voor het bevorderen van verantwoord bosbeheer. FSC brengt mensen bij elkaar om oplossingen te vinden voor de problemen die door slecht bosbeheer worden gecreëerd, en om goed bosbeheer te belonen. FSC heeft hiervoor onder meer een wereldwijde standaard voor goed bosbeheer opgesteld, met een keurmerk. Het internationale, onafhankelijke FSC-keurmerk geeft zekerheid: hout en houtproducten die het keurmerk dragen, zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen, waar aandacht is voor milieu, sociale en economische aspecten.

De deelgemeente Hoogvliet liet in november 2005 in een convenant vastleggen in de toekomst gebruik te maken van FSC-hout bij openbare werken en het eigen kantoorgebouw; afspraken met ontwikkelaars; drukwerken van FSC-papier. Jacqueline Cornelissen, portefeuillehouder Ruimte: De vernieuwing van Hoogvliet mag niet gerealiseerd worden door vernietiging van tropisch bos. Duurzaam bouwen staat daarom voor ons voorop. Het gebruik van FSC-gecertificeerd hout is daarbij belangrijk. Duurzaam bouwen en FSC-gecertificeerd hout staan al geruime tijd op de agenda van de deelgemeente en de bouwers. Op deze manier hoopt Hoogvliet ook zijn steentje bij te dragen aan het behoud van de natuur op Borneo en elders in de wereld.

Doe de FSC-Stoelendans.nl en win!

Ga naar www.FSCstoelendans.nl, doe mee aan de digitale stoelendans van

FSC Nederland en maak kans op een 8-daagse reis naar Tsjechië voor twee personen (inclusief vliegreis, accommodatie en huurauto) of een van de andere mooie prijzen.

Via een e-mail nodig je (per keer) vier mensen uit om mee te doen. Wanneer de muziek gaat stoppen krijgt iedereen een link toegestuurd. Door als eerste op de link te klikken, verzeker je je van een stoel. De speler die als laatste reageert, heeft geen plek meer om te zitten en is dus uitgeschakeld. Wie als laatste overblijft, wint het spel en dingt mee naar de hoofdprijs. Je kunt de stoelendans zo vaak spelen als je wilt.

Het spel is een initiatief van FSC Nederland. De stichting die staat voor goed bosbeheer. Kies je voor hout en papier met het FSC-keurmerk, dan spaar je de natuur en de mensen die in de bossen wonen en leven.

T/m 27 mei kun je een stoelendans starten op www.FSCstoelendans.nl Nodig al je vrienden, familie en collegas uit om mee te dansen voor het behoud van de bossen!

Kijk ook op
FSC Stoelendans
FSC Nederland