Politie Hollands Midden

Datum: 3 april 2007

Leiden Verkeerscontrole Maandag 2 april heeft in Leiden-West een verkeerscontrole plaatsgevonden. Hierbij werden 24 bekeuringen geschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel (16), niet tonen van het rijbewijs (3), niet handsfree bellen (2), niet tonen kentekenbewijs (1) en het overschrijden van een doorgetrokken streep (2).

Leiderdorp Poging diefstal van kabel De politie heeft op zaterdagmiddag 31 maart drie mannen aangehouden op verdenking van het willen stelen van kabelhaspels met kabel. De politie zag een vrachtwagen op het bouwterrein "het heerlyck recht" in Leiderdorp rijden en nam poolshoogte. De inzittenden van de vrachtwagen zagen hem vermoedelijk en verdwenen achter een aantal huizen uit het zicht. Het duurde even voordat de vrachtwagen vervolgens weer te voorschijn kwam. De agent merkte op dat de kentekens van de vrachtwagen op dat moment veranderd waren. De vrachtwagen met de drie inzittenden werd staande gehouden en de mannen werden gevraagd naar hun reden om op het terrein aanwezig te zijn. De drie gaven aan naar hout te zoeken. In de vrachtwagen troffen agenten echter een ijzerzaag aan en verderop op het terrein troffen zij een haspel met kabel aan met zaagsnede. De drie mannen, een 22 jarige man uit Albrandswaard, een 36 jarige en een 24 jarige Rotterdammer werden aangehouden op verdenking van poging diefstal van kabel en zijn in verzekering gesteld gedurende het verdere onderzoek.

Alphen aan den Rijn Preventieve caravancontrole Zaterdag 28 april a.s. tussen 09.30 en 13.00 uur wordt er op het bureau van het politiedistrict Rijn- en Veenstreek aan de Kees Mustersstraat 2 in Alphen aan den Rijn een preventieve caravancontrole gehouden. Caravanbezitters woonachtig binnen de gemeente Alphen aan den Rijn zijn van harte welkom om hun caravans en kentekenbewijzen/rijbewijzen etc. te laten controleren. Het is de bedoeling dat zij behalve de auto en de caravan ook van beide voertuigen de bijbehorende kentekenbewijzen meenemen naar het politiebureau, alsmede het rijbewijs van de bestuurder. Kleine gebreken zullen, indien mogelijk, direct worden hersteld. Een onafhankelijk technisch servicebedrijf zal de technische controle uitvoeren. De resultaten/geconstateerde gebreken van de controle zullen geen consequenties hebben op het gebied van verbalisering. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de politie te Alphen aan den Rijn via 0900-8844. Er zal dan op afspraak gewerkt gaan worden. Meld je tijdig aan, want er is maar een beperkt aantal boekingen mogelijk.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval, getuigen gezocht Maandag 2 april om 15.25 uur vond op de kruising Willem de Zwijgerlaan/Ambonstraat een aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 36 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn reed over de Willem de Zwijgerlaan in de richting van de Prins Bernhardlaan. Bij de verkeerslichten op de kruising met de Ambonstraat sloeg de automobiliste bij groen licht linksaf deze straat in. Een 55 jarige automobiliste uit Waddinxveen die uit tegenovergestelde richting kwam, reed bij rood licht de kruising op. Daar ontstond een aanrijding tussen beide automobilistes. De Waddinxveense werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zicht te melden via telefoonnummer 0900 - 8844, team Alphen-Centrum.

Nieuwveen Diefstal uit bedrijf Dinsdag 3 april even voor 04.00 uur is ingebroken in een elektronicawinkel aan de Dorpsstraat. Men heeft een raam aan de voorzijde van het pand ingegooid om binnen te komen. Vervolgens werden enkele vitrines ingeslagen waarna er voornamelijk digitale fotoapparatuur werden weggenomen. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan. Een getuige werd wakker van glasgerinkel en nam poolshoogte. Voor de winkel zag hij een auto staan en vervolgens een persoon instappen. De auto reed daarna hard weg in de richting van Vrouwenakker. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844, team Alkemade.

Nieuwkoop Brandstichting bedrijf in opsporingsprogramma RTV West Uitzending woensdag 4 april De politie doet onderzoek naar de brand die zondagavond 11 maart tussen 19.15 en 20.15 uur uitbrak in een bedrijf aan de Energieweg in Nieuwkoop. Het onderzoek heeft nog geen dader opgeleverd. Wel is vastgesteld dat het hier gaat om brandstichting. Er zijn beelden van de mogelijke dader. Deze beelden worden getoond in de uitzending van het opsporingsprogramma Team West van RTV West van woensdag 4 april 2007. In dit programma roept de politie de hulp in van de kijkers bij het oplossen van dit misdrijf.

Heeft u een onderwerp gemist of wilt u een onderwerp nog eens goed nakijken, kijkt u dan op de website www.teamwest.nl. U kunt de opnames nog de hele week na de uitzending bekijken. Team West is een samenwerkingsverband tussen Politie Hollands Midden, Politie Haaglanden, het Openbaar Ministerie en RTV West.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --