Gemeente Soest

Operatie Stopwatch

Datum: 03/04/2007

Gemeente Soest bovenin subtop bij onderzoek naar vergunningverlening

De gemeente Soest is op plaats 14 geëindigd bij Operatie Stopwatch, een onderzoek naar het tijdig verlenen van vergunningen en het afhandelen van bezwaren.

MKB-Nederland en Van Till advocaten hebben bij 44 gemeenten 8 maanden lang onderzocht hoe snel zij vergunningaanvragen en bezwaren afhandelden. Het betrof alleen aanvragen en bezwaren vanuit het bedrijfsleven. Overall bekeken handelde Soest de vergunnings-aanvragen en bezwaren in 85,6% van de gevallen binnen de wettelijke termijn af.

De beoordeling van het eindresultaat werd als zeer goed bestempeld en het resultaat lag ruim boven het gemiddelde. Het overall-gemiddelde van alle deelnemende gemeenten, voor het binnen de wettelijke termijn afhandelen van vergunningen, aangevraagd door bedrijven, ligt op 80% en dat van de afhandeling van bezwaren door bedrijven op 50%.

Het ging erom welke gemeente het beste in staat was om aanvragen binnen de wettelijke termijnen af te handelen.
Het betrof de onderdelen gebruiksvergunning, reclame vergunning, lichte en reguliere bouwvergunning, evenementenvergunning en afhandeling van bezwaren (alle vakgebieden), ingediend door bedrijven en afgehandeld in de periode juni 2006 t/m januari 2007.

De gemeente Soest hecht veel waarde aan een goed ondernemersklimaat. In het kader van de Andere Overheid en Slimmere regels wil zij dan ook de regelgeving voor het bedrijfsleven waar mogelijk versimpelen en eenvoudiger maken.

Zij gaat dan ook een overeenkomst aan met het Soester bedrijfsleven om deze regelgeving onder de loep te nemen. Frank Heemskerk, staatssecretaris Economische Zaken is op 24 april aanwezig bij de ondertekening van dit convenant.

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer