Trendbreuk: Nieuwe Financieel Interim Manager werkt Freelance


03.04.2007 / 10:15 / Rubriek: Economie / Organisatie: Steens & partners

Steens & partners

Steens & Partne..

Rotterdam, 3 april 2007

Trendbreuk: De nieuwe Financieel Interim Manager werkt Freelance

Er heeft een trendbreuk plaatsgevonden na de laatste recessie in de Nederlandse economie. De nieuwste generatie Financieel Interim Managers maakt in toenemende mate een bewuste keuze voor een carrière als zelfstandig financieel interim professional. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt een 40% groei van zzp-ers sinds 2002. Deze zelfstandige professionals begrijpen dat een volgende opdracht afhangt van succes in de huidige opdracht. Zij werken niet meer binnen een loondienstverband maar opereren als freelancer/ zzp-er. Hierdoor hebben deze freelance finance professionals de vrijheid om een opdracht te aanvaarden of te laten passeren. Zij worden dus niet door een leidinggevende (vaak een commerciële accountmanager) gestuurd naar een opdracht maar bepalen zeer bewust hun eigen inzet. Opdrachtgevers ervaren hierdoor een maximale motivatie, betrokkenheid en deskundigheid.

Steens & Partners Interim Finance Consultants introduceerde voor deze nieuwe lichting Financieel Interim Managers de term 'Freelance Finance Professionals'. Zij is het eerste Interim Management bureau in Nederland dat volledig is overgestapt op het werken met financial freelancers.

Professioneel Financieel Interim Management biedt bedrijven en instellingen oplossingen voor projecten en vraagstukken, die zich onder meer voordoen bij overnames & fusies, reorganisaties en crises.

Het concreet oplossen van opdrachten of problemen staat voorop in het denken en doen van Steens & Partners. De door ons geselecteerde freelance finance professionals bieden toegevoegde waarde onder soms zeer moeilijke omstandigheden, zoals bij fusies, reorganisaties en overnames. Het is werk dat veel expertise en ervaring vereist en tevens een hoog afbreukrisico kent, zowel commercieel als wat betreft reputatie. Wij selecteren voor onze opdrachtgevers de best gekwalificeerde financieel interim managers uit de Nederlandse markt. Dit zijn een paar duizend freelance finance professionals die wij in de afgelopen 10 jaar bijna allemaal op ons kantoor hebben gesproken. Een opdrachtgever is hierdoor zeker van de beste oplossing die op dat moment haalbaar is; het traditionele interim managementbureaus selecteert slechts uit een klein (vaak beperkt flexibel, regionaal gebonden) vast personeelsbestand, Steens & Partners selecteert per opdracht uit een bestand van duizenden freelance finance professionals. Wij maken op dit punt wel eens een vergelijk met het zoeken naar een nieuw huis: zoek je het nieuwe droomhuis alleen binnen de eigen portfolio van de makelaar of zoek je binnen het totaalaanbod van Funda?

Een ander voordeel voor onze opdrachtgevers is dat de tarieven alleszins redelijk zijn, en voordeliger dan bijvoorbeeld RIM (raad voor interim management) kantoren. Niet productieve uren van 'dure' interim managers bestaan bij de inzet van freelancers immers niet.

Deskundigheid, Betrouwbaarheid en flexibiliteit
Steens & Partners behartigt in haar dienstverlening in eerste instantie de belangen van de opdrachtgever. Strikte kwaliteitscriteria gelden als uitgangspunt bij de selectie van een passende freelance finance professional. Interim managers bieden onze opdrachtgevers deskundigheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit.

Door onze verbondenheid met Steens & Partners Accountants en Adviseurs, opgericht in 1948, zijn wij verplicht tot de grootst mogelijke zorgvuldigheid en geheimhouding. Een freelance finance professional van Steens & Partners is een professional die je inhuurt als er een probleem is binnen de finance organisatie of de aansluiting met de rest van de organisatie. De freelance finance professional opereert zelfstandig als bestuurder, directeur, specialist of manager. De freelance finance professional analyseert, adviseert en zorgt voor de uitvoering.

Zie ook www.steensconsultants.nl

Steens & Partners Interim Finance Consultants is een onafhankelijk Nederlands financieel interim managementbureau dat al bijna 10 jaar resultaatgericht financieel interim managers selecteert voor haar opdrachtgevers.

Redactie