Extra energiekorting voor vijftigplussers


03.04.2007 / 10:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Anbo, voor 50-plussers

Anbo, voor 50-plussers

Utrecht, 3 april 2007

Extra energiekorting voor vijftigplussers

ANBO voor 50-plussers heeft eenmalig een collectief ledenvoordeel van tien procent gerealiseerd bij Nuon op de vaste leveringsprijs voor gas en stroom. Nuon gaat per 1 juli 2007 de gastarieven verlagen, maar heeft die verlaging ook al doorgerekend in de ANBO-tarieven. Het voordeel kan bij gemiddeld huishoudelijk gebruik van energie in het eerste jaar oplopen van 37 euro tot 117 euro korting.

Eerder al sloot ANBO collectieve contracten af met 12 zorgverzekeraars en via tussenpersonen bij nog eens drie andere zorgverzekeraars. Daardoor kunnen vijftigplussers tot tien procent op de basispolis en twaalf procent op een aanvullende verzekering besparen. Vorig jaar sloten ruim 50.000 senioren een zorgpolis af bij de zorgverzekeraars waarmee de ouderenbond al een collectief contract had getekend.

De collectieve inkoopcombinatie van vijftigplussers past in de trend om voor de ruim 180.000 leden tellende ouderenorganisatie met korting massaal allerlei diensten en producten in te kopen. Zo is er in het hele land een goedkopere rijbewijskeuring voor 70-plus, korting op (culturele) activiteiten of gratis bellen met andere ANBO-leden via ANBO Tel. Via de exclusief voor ANBO werkende inkoopcombinatie Discount4u is er ruime korting bij Beter Bed, Aktie Sport, maar ook op verzekeringen, vakanties, wonen & lifestyle, boeken of ouderenwinkel.

De energiekorting geldt alleen wanneer vijftigplussers voor 23 april instappen. Alle leden van de ouderenorganisatie krijgen hierover een dezer dagen een brief. Alle kortingen gelden alleen voor vijftigplussers die lid zijn of worden bij ANBO.