Politie Haaglanden

Persberichten 3 april

Haaglanden, 03-04-2007

Duur ritje op snorfiets
Den Haag - Rijden op een snorfiets zonder kenteken kwam een 31-jarige Hagenaar duur te staan. Politieagenten hielden de snorfietser op 2 april om 17.30 uur staande op de Minckelersstraat en constateerden dat hij niet alleen zonder kenteken, bromfietscertificaat en werkende voorrem rondreed, maar ook nog een openstaande boete van 1.820 euro moest betalen. Toen bleek dat de Hagenaar het bedrag niet kon ophoesten, is hij ingesloten.

Aanrijding: auto op zijn kant
Den Haag - Na een melding van een aanrijding troffen politieagenten op 2 april om 19.10 uur op de kruising van de Meppelweg en Maartensdijklaan een witte auto op zijn kant aan. Ernaast zat de 29-jarige bestuurder van de gekantelde auto op de stoep. Deze bestuurder bleek bij het oversteken van de kruising geen voorrang te hebben verleend aan een groene auto. Deze auto reed vervolgens met de voorzijde in de rechterflank van de witte wagen waardoor laatstgenoemde kantelde. De 36-jarige bestuurder van de groene auto en de andere bestuurder zijn met onbekend letsel vervoerd naar het Westeinde Ziekenhuis.

Gestolen paspoort
Den Haag Politie agenten controleerden maandagavond omstreeks 20.00 uur de identiteitskaart van een van de dames van lichte zeden op de Geleenstraat. De ID-kaart van de vrouw, een 26-jarige Italiaanse, bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Hierop is de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie doet verder onderzoek.

Gebroken heup na botsing met autoportier
Den Haag - Een 79-jarige Hagenaar heeft maandagmiddag zijn heup gebroken toen hij met zijn fiets tegen een openstaand autoportier reed. De man fietste op de Fruitweg toen plotseling het bijrijdersportier van een stilstaande auto openging. De bijrijder van de auto, een 22-jarige man uit Zoetermeer, probeerde de botsing nog te voorkomen door het portier snel weer dicht te trekken, maar toen was het kwaad al geschied. De oude man is voor behandeling vervoerd naar het Leyenbrugziekenhuis. De aanrijding is opgenomen door de technische ongevallendienst van Politie Haaglanden.

Aangehouden voor illegaal plakken
Den Haag - Surveillerende agenten zagen dinsdagmorgen omstreeks 01.20 uur een man posters plakken op een electriciteitshuisje op het Scheveningseveer. Toen de agenten de man wilde aanspreken, zette hij het op een lopen. De man, een 18-jarige Hagenaar, kon worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op weg naar het bureau zagen de agenten dat op dezelfde locatie een andere man het plakken van de posters had overgenomen. Ook deze verdachte, een 23-jarige Hagenaar, werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. Beide mannen zijn met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Op heterdaad betrapt
Den Haag - Naar aanleiding van een melding door een getuige, kon dinsdagmorgen een autodief op heterdaad worden aangehouden. De melder had gezien dat de man, een 32-jarige Rotterdammer, omstreeks 00.35 uur op de Malakkastraat een bestelbus had geopend met de sleutel, maar de melder wist dat deze man niet de eigenaar van genoemde bus was. Hierop heeft de melder de politie gebeld. In de Malakkastraat werd de verdachte niet meer aangetroffen, maar stond de bus nog wel op zijn plek. Enkele uren later, omstreeks 04.30 uur, zagen surveillerende agenten de bus rijden en zetten de achtervolging in. De bestuurder van de bus kon pas in de Schoemakersstraat in Delft staande worden gehouden. Omdat de bestuurder voldeed aan het eerder opgegeven signalement uit de Malakkastraat, werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar verklaarde de verdachte dat de bus niet van hem was. De man bleek tevens de sleutel van een aanhanger in zijn zak te hebben. De bus is in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak.

Rijden met ingehouden rijbewijs
Den Haag - Bij een verkeerscontrole op Plein 1813 liep maandagavond omstreeks 20.00 uur een 25-jarige Hagenaar tegen de lamp. Toen agenten zijn rijbewijs wilden controleren, bleek zijn rijbewijs voor een periode van 6 maanden te zijn ingevorderd. Hierop is de man aangehouden en is zijn auto in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden met gestolen fiets
Den Haag - Surveillerende agenten hebben maandagavond een 48-jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De man fietste op het Hobbemaplein toen het de agenten opviel dat er geen slot op zijn fiets zat. Bij controle van de fiets bleek deze als gestolen gesignaleerd te zijn. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gesnapt na inbraak
Poeldijk Een getuige zag 3 april om 04.10 uur op de Arckelweg een man inbreken in een geparkeerde vrachtwagen. Hij zag de dief in de cabine van de vrachtwagen en probeerde het portier te openen. De dief sloot echter het portier af en vluchtte aan de andere kant de vrachtwagen uit. De getuige rende achter de inbreker aan en probeerde deze tegen te houden. De verdachte stapte in zijn geparkeerde auto en reed weg terwijl de getuige hem nog vast had aan zijn arm. De getuige werd enige meters meegesleurd en viel uiteindelijk. De getuige, een 22-jarige man uit Monster hield enkele schaafplekken over aan het voorval. Politieagenten konden later de inbreker aanhouden in Den Haag. Het bleek te gaan om een 38-jarige man uit Den Haag.

Zestien autos vernield
Poeldijk - Vandalen vernielden in de nacht van 31 maart in de Paul Captijnlaan zestien auto's. De auto's stonden geparkeerd op een bedrijventerrein, omgeven door een afgesloten hek. Van de auto's zijn sommige kentekenplaten afgehaald, spiegels afgebroken, gedeukt en ruiten vernield en bekrast. De politie is op zoek naar getuigen die kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak. Heeft U iets gezien belt u dan met de politie op nummer 0900-8844. Liever anoniem? Neemt u dan contact op via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Man gewond na val met motor
Delft Een 50-jarige Voorburger is gisteren maandag 2 april gewond geraakt in de Engelsestraat. De man reed op zijn motor en is vermoedelijk in de bocht gevallen omdat er grind en zand op de weg lag. Het slachtoffer is naar het Reinier de Graaf ziekenhuis vervoerd waar later bleek dat hij vier ribben had gebroken.

Aangehouden na opgeven valse naam
Pijnacker ( Pijnacker-Nootdorp) Een 19-jarige man uit Delft is op dinsdag 3 april om 00.55 uur aangehouden op de Delftsestraatweg. Tijdens een controle van zijn voertuig werd de man naar zijn naam en zijn rijbewijs gevraagd. Tijdens controle bleek dat hij een valse naam op had gegeven en dat hij bovendien nog een openstaande boete moest betalen. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.