Abvakabo FNV: postmedewerker mag geen sluitpost zijn


03.04.2007 / 10:51 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Abvakabo fnv

Abvakabo fnv

Abvakabo FNV pleit, in reactie op de bezuinigingsvoorstellen van TNT Post, voor handhaving van fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. Ook wil de bond dat TNT overtollige werknemers naar ander werk begeleidt.

Vanmorgen maakte TNT Post bekend dat de aangekondigde bezuinigingen van 370 miljoen, consequenties gaan hebben voor de werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden. Duizenden banen verdwijnen.
Abvakabo FNV zal gedwongen ontslagen niet accepteren en eist dat er een goed sociaal plan komt.
Bestuurder Anneke Stevens:.De postmedewerkers zitten al aan de onderkant van de arbeidsmarkt, dus een achteruitgang in salaris is niet bespreekbaar. Ik vind het van groot belang dat je ook in de post een volwaardige baan kunt hebben. Het zou jammer zijn als dit werk terecht komt in het bijverdienstencircuit van studenten en vutters. Want dat is waar bedrijven als Sandd en Selectmail op drijven..

TNT is een sterk en gezond bedrijf, weet Abvakabo FNV. Aan de top worden daarom dikke salarissen betaald. Net als bestuurders en aandeelhouders moeten ook medewerkers meeprofiteren van de winst die het bedrijf maakt, vindt de bond.

Abvakabo FNV gaat na de ledenraadpleging in overleg met TNT over een sociaal plan en de arbeidsvoorwaarden.

---
Meer informatie
Anneke Stevens, bestuurder Abvakabo FNV, 06 51 21 83 30 Jos van Dijk, persvoorlichter Abvakabo FNV, 06 30 38 70 32