Gemeente Gilze en Rijen


* Meer parkeerplaatsen voor voetbalvereniging Molenschot
21 maart 2007

College pakt verkeerd gestalde fietsen aan

Rondom station Gilze-Rijen stellen burgemeester en wethouders een verbod in om (brom)fietsen buiten de daarvoor bestemde rekken te plaatsen. Met deze maatregel wil het college het stationsgebied schoon en veilig houden.
Het verbod biedt de mogelijkheid om verkeerd gestalde fietsen weg te halen. De eigenaar kan de (brom)fiets vervolgens tegen vergoeding afhalen. Met borden gaat de gemeente (brom)fietsers informeren over de nieuwe regels.
Sinds de nieuwbouw van de stationsfietsenstalling in 2005 is regelmatig gesproken over het handhaven van stallingregels. Gilze en Rijen werkt hierbij nauw samen met de Nederlandse Spoorwegen (NS Poort) en de politie.
Eind 2006 was er sprake van een erg rommelige stalling van fietsen. Verkeerd gestalde fietsen maakten de stalling slecht bereikbaar. Daarom is er in februari 2007 een actie geweest waarbij 72 fietswrakken zijn verwijderd. Er is nu voldoende plaats in de rekken om het dagelijks gebruik op te vangen.
Top

21 maart 2007

Meer parkeerplaatsen voor voetbalvereniging Molenschot

Het college gaat akkoord met het verzoek van Voetbalvereniging Molenschot om een nieuwe parkeerplaats voor haar bezoekers aan te mogen leggen.
De huidige parkeervakken zijn niet ruim genoeg waardoor de bezoekers het grasveld ernaast gebruiken.
Over een aantal maanden komt een partij stenen afkomstig uit het project Spoorlaan Zuid beschikbaar, die in Molenschot zal worden ingezet. Een stratenmakersbedrijf krijgt opdracht om de parkeerplaats aan te leggen. De voetbalvereniging is bereid om daar uit kostenoogpunt ook zelf medewerking aan te verlenen. Top