Gemeente Nijmegen

Actiecentrum voor werk en schuldhulpverlening in Oud-West


03/04/2007

D e gemeente opent voor werkzoekenden met een bijstandsuitkering in wijkcentrum Titus Brandsma het actiecentrum `Oud-West naar Werk'. Nijmegen wil op deze manier zoveel mogelijk mensen helpen die werk zoeken of schulden hebben. Oud-West naar Werk richt zich op de wijken Willemskwartier, Waterkwartier en Wolfskuil.

Re-integratiespecialisten gaan in het wijkcentrum werkzoekenden met een Wwb-uitkering begeleiden en trainen. De ervaring met re-integratie in wijkcentrum Dukenburg leert dat een intensieve, individuele en wijkgerichte aanpak leidt tot meer uitstroom naar werk. Het actiecentrum is ook bedoeld voor schuldhulpverlening, schuldpreventie en het ondersteunen van bijstandsontvangers die een eigen onderneming willen starten.

De opening van het actiecentrum Oud-West is onderdeel van een groter project voor verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in dit deel van de stad. Naast werk, zorg en inkomen zijn er nog drie aandachtsgebieden waar de gemeente op inzet: individuele aanpak van probleemhuishoudens, toezicht, handhaving en veiligheid, en ontmoeting en ontwikkeling. Het Rijk heeft Nijmegen voor 2007 hiervoor twee miljoen euro verstrekt onder de naam `Pechtoldgelden voor Sociale Herovering'.

Wethouder Paul Depla opent het actiecentrum Oud-West naar Werk op donderdag 5 april (16.30 uur Wijkcentrum Titus Brandsma, Tweede Oude Heselaan 386). Het actiecentrum is vanaf maandag 2 april al in bedrijf.