Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 03-04-2007

Grote vechtpartij

IJSSELSTEIN Ondanks dat veel mensen op maandagavond 2 april vechtpartij betrokken was, wilde niemand aangifte doen.

Rond 20.45 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij op straat op de Weegbree. Bij de vechtpartij zouden ongeveer 25 man betrokken zijn. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse.

Toen de politie ter plaatse kwam was alles rustig en zagen zij twee groepen staan: een op de Weegbree en een groep op de Hovenierslaan. De agenten spraken met een 47-jarige man uit IJsselstein. Hij wilde niet vertellen wat er gebeurd was, maar een raam van zijn bestelauto bleek te zijn vernield.

Agenten spraken ook met een 18-jarige man uit IJsselstein. De man had lichte verwondingen en zijn gsm was stuk. Hij verklaarde zijn letsel met de opmerking dat hij was gevallen. Omdat niemand iets wilde verklaren en de rust was teruggekeerd, zijn de agenten weggegaan.

Oud ijzer

EVERDINGEN Twee mannen uit Everdingen werden op maandag 2 april aangehouden voor de diefstal van oud ijzer.

Rond 14.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen oud ijzer aan het stelen waren op de Lekdijk. De politie ging ter plaatse en troffen op de Lekdijk een bestelauto en een tractor met aanhangwagen aan. De aanhangwagen lag vol met oud ijzer. De mannen verklaarden dat zij het ijzer inderdaad net op een terrein aan de Lekdijk hadden opgeladen en dat dit met toestemming van de eigenaar was. Toen het werd gevraagd hoe de eigenaar heette en waar hij woonde, stonden zij met een mond vol tanden. Het tweetal, mannen van 27 en 34 jaar oud en afkomstig uit Everdingen, werden aangehouden.

Het tweetal is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. In de loop van de avond zijn zij in verzekering gesteld. Een medewerker van een bedrijf uit Velddriel dat de eigenaar van het oud ijzer is, deed aan het eind van maandagmiddag aangifte van de diefstal. Al het oud ijzer is teruggegaan naar het opslagterrein aan de Lekdijk.

Motorrijder gewond

VIANEN Een 32-jarige motorrijder uit Beverwijk raakte op maandag 2 april gewond bij een aanrijding.

Rond 17.30 uur reed de motorrijder over de Westelijke Parallelweg, komende uit de richting van De Limiet en gaande in de richting van de Benz-berg. Over dezelfde weg en in dezelfde richting reed een 23-jarige automobilist uit Meerkerk. De motorrijder reed langs het overige verkeer over het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer.

Bij de kruising met Clarissenhof, sorteerde de automobilist links voor en sloeg linksaf. Omdat de motorrijder op dat moment links naast hem reed, ontstond een aanrijding tussen beide.

De motorrijder werd per ambulance naar het Diaconessenhuis in Utrecht gebracht. Daar bleek dat hij meerdere kneuzingen had opgelopen, maar hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Met de lasergun werd op maandag 2 april op de A.C. Verhoefweg op snelheid gecontroleerd. Veertien automobilisten reden sneller dan de toegestane 70 km/u. De topper reed 108 km/u.

Hennepkwekerij

LOPIK In een woning werd op maandag 2 april een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd rond 13.30 uur een onderzoek in een woning aan De Nobelaerweg ingesteld. Er bleek niemand aanwezig te zijn, waarna de woning werd opengebroken. In de woning werd op de bovenverdieping een hennepkwekerij met bijna driehonderd planten aangetroffen.

De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Er werd telefonisch contact gezocht met de bewoner, een 34-jarige man, en hij werd op het politiebureau ontboden. Hij verscheen aan het eind van de middag op het politiebureau en werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij is in de loop van de avond heengezonden.

Koperdieven bekennen 25 zaken

NIEUWEGEIN/LOPIK - De recherche van het district Lekstroom heeft een onderzoek tegen drie koperdieven afgerond.

Het gaat om twee mannen van 19 en 20 jaar uit Lopik en een 20-jarige man uit Nieuwegein. De drie zijn aangehouden geweest ten behoeve van het onderzoek, maar bevinden zich in afwachting van hun rechtszaak inmiddels weer op vrije voeten.

De zaak kwam aan het rollen toen de gegevens van één bij de dieven in gebruik zijnd voertuig bekend werd. Hierna volgde een onderzoek, vonden diverse aanhoudingen en verhoren plaats. De drie bekenden in totaal 25 diefstallen van koper. Het merendeel werd gestolen vanaf daken van verschillende gebouwen waar het koper dienst deed als bliksemafleiders. Er werd ook regelmatig koper gestolen van panden in aanbouw. Sommige panden/objecten werden zelfs meerdere malen door het dievengilde bezocht.

De drie stalen het koper onder meer in Nieuwegein, IJsselstein, Lopik, Woerden en in Utrecht. Ook buiten de regio waren zij actief en wel in Bergambacht en Schoonhoven. De totale schade is moeilijk vast te stellen, maar beloopt zeker in de tienduizenden euros. De dieven verkochten het gestolen koper aan diverse afnemers en ontvingen hiervoor enige duizenden euros. Dit deel, het onderzoek naar de afnemers, loopt nog. Het opgemaakte dossier van de diefstallen is inmiddels verzonden naar het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling.