Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 03-04-2007

Snelheidscontrole

VREELAND De politie heeft op maandag 2 april op de Provincialeweg N201 een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond van 19.45 uur tot 22.00 uur plaats. In die tijd passeerden 1036 voertuigen de radar, 238 daarvan reden sneller dan de toegestane 60 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 121 km/u.

Schoorsteenbrand

KOCKENGEN Op maandag 2 april had de brandweer een schoorsteenbrand snel onder controle.

Rond 21.00 uur surveilleerden politiemensen op de Portengen. Daar zagen zij dat bij een woning heel veel rook en vlammen uit de schoorsteen van een woning kwamen. De agenten belden direct bij de woning aan en spraken met de bewoonster. Zij gaf aan er niets aan te kunnen doen en dat het steeds erger werd. De brandweer werd gewaarschuwd en kwam snel ter plaatse. Binnen enkele minuten was de brand geblust.

Bekende fiets

WOERDEN Een jongeman zag op maandag 2 april zijn gestolen fiets.

Rond 19.30 uur bevond een 19-jarige jongeman uit Woerden zich op het IJsseloord ter hoogte van de Molenwiek. Daar zag hij een jongen op zijn vorige week gestolen fiets rijden. Hij hield de jongen, 14 jaar oud en afkomstig uit Woerden, staande en belde de politie.

De agenten hielden de verdachte aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De zaak wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau HALT.

Aanrijding met paard

WOERDEN Een 14-jarige Amazone uit Woerden raakte op maandag 2 april gewond bij een ongeval.

Rond 14.40 uur reed het meisje op een paard over de fietsstrook op de Utrechtseweg, komende uit de richting van de Steinhagenseweg en gaande in de richting van de Fagellaan. Over de rijbaan reed in dezelfde richting een 33-jarige automobiliste uit Woerden.

Kennelijk schrok het paard ergens van en deed plotseling een sprong naar links, waardoor het dier op de rijbaan kwam. Daar reed net op dat moment de automobiliste. Zij ging vol in de remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Het paard kwam tegen de zijkant van de auto, waardoor de amazone van het paard op de weg viel. Daarbij liep zij letsel aan haar hoofd op. Zij is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Het paard liep geen noemenswaardig letsel op en is tijdelijk bij een nabijgelegen boerderij gestald.