Virtueel bijklussen in Second Life


03.04.2007 / 11:25 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Werkspot

Werkspot

Op een veilingsite voor klussen is een opdracht geplaatst voor het plaatsen van een aantal lichtkoepels in Second Life. Normaal worden op Werkspot.nl klussen aangeboden als het renoveren van badkamers, tuinen en gevels. Voor het eerst is nu een virtuele klus verschenen op de website.

De aanbieder van de klus vraagt een aantal lichtkoepels te plaatsen op zijn discotheek in Second Life. De opdracht staat sinds gisteren in de categorie multimedia en er is op het moment van schrijven nog niet op geboden.

Waarom de klus juist op Werkspot is geplaatst is niet bekend. Het is Willem Verheijen, mede-oprichter van Werkspot ook een raadsel. 'Hier vind je weinig bedrijven die thuis zijn in het bouwen van virtuele objecten. Gezien de overeenkomsten tussen onze wereld en die van het virtuele Second Life is het echter niet helemaal onverwacht dat een dergelijke opdracht nu op Werkspot verschijnt.'

Dat er een nieuwe markt ontstaat rond het veilen, bouwen en verbouwen van virtuele objecten is niet onwaarschijnlijk, Verheijen wil na dit voorval in overweging nemen om een categorie in de website op te nemen die zich richt op virtuele werelden.


Noot voor de redactie (