Siemens

Persbericht

0704.999

Den Haag, maandag 2 april 2007

Siemens presenteert een nieuwe ultrasone flowmeter met Atex-certificaat

Siemens heeft voor industriële toepassingen de Sitrans FUS060 op de markt gebracht. De werking van deze ultrasone flowtransmitter is gebaseerd op een innovatieve technologie, waarmee de lange termijnstabiliteit en nauwkeurigheid verder is verbeterd. De Sitrans FUS060 is bij uitstek geschikt voor applicaties, waarbij hoge eisen worden gesteld aan betrouwbaarheid en robuustheid, zoals dat het geval is in de olieverwerkende industrie, petrochemie, elektriciteitscentrales en de water-en afvalwaterindustrie

Siemens heeft voor industriële toepassingen de Sitrans FUS060 op de markt gebracht. De werking van deze ultrasone flowtransmitter is gebaseerd op een innovatieve technologie, waarmee de lange termijnstabiliteit en nauwkeurigheid verder is verbeterd. De Sitrans FUS060 is bij uitstek geschikt voor applicaties, waarbij hoge eisen worden gesteld aan betrouwbaarheid en robuustheid, zoals dat het geval is in de olieverwerkende industrie, petrochemie, elektriciteitscentrales en de water-en afvalwaterindustrie.

De nauwkeurigheid van de nieuwe transmitter bedraagt 0,5 %. De Sitrans FUS060 functioneert zowel met een 2-straals als een 4-straals meetbuis. Zowel de 2-straals als de 4-straals ultrasone flowmeter voldoen aan de eisen die in de industrie wordt gesteld ten aanzien van reproduceerbaarheid, turn down ratio en nauwkeurigheid. De 4-straals uitvoering voldoet bovendien aan de voorschriften conform OIML R117 en is daarmee een ideale oplossing voor applicaties die ijkwaardig moeten zijn.

De Sitrans FUS060 heeft een robuuste aluminium behuizing in de beschermingsklasse IP 65. De flowmeter is gecertificeerd conform de ATEX-voorschriften. Het instrument is standaard voorzien van een LCD-display en beschikt over een analoge uitgang, die ook voor Hart-communicatie is te gebruiken. Verder heeft het instrument een digitale en een relaisuitgang. De mogelijkheid voor communicatie via Profibus PA is in voorbereiding. De Sitrans FUS060 is opgenomen in de PDM-bibliotheek. De gebruiker heeft hiermee de mogelijkheid het instrument op afstand via Hart-communicatie en in een later stadium via Profibus PA uit te lezen, in te stellen en uitgebreid diagnose te stellen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Remon Roos, Siemens Industry
Tel: (070) 333 3495
E-mail: remon.roos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet www.siemens.nl/persinfo
Digitaal fotomateriaal is te downloaden van:
www.siemens.nl