Ingezonden persbericht


Persbericht

's-Gravenhage, 3 april 2007

'HaaglandenKliniek krijgt 2 kwaliteitscertificaten uitgereikt!'

'HaaglandenKliniek ontvangt op feestelijke wijze het ISO 9001:2000- en ZKN-keurmerk'

Den Haag, 3 april 2007 - HaaglandenKliniek, de privé-kliniek van Den Haag en tevens volledig onderdeel van Medisch Centrum Haaglanden, heeft twee kwaliteitscertificaten uitgereikt gekregen, te weten: NEN-EN-ISO 9001:2000 en ZKN (keurmerk Zelfstandige Klinieken Nederland). Dit betekent dat HaaglandenKliniek zowel voldoet aan de kwaliteitseisen van de internationaal erkende ISO-norm als aan de eisen die de branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland stelt.

Beide certificeringen benadrukken het uitgebreide kwaliteitsbeleid van HaaglandenKliniek. Alle behandelingsprocessen op het gebied van refractiechirurgie (ooglaserbehandelingen & lensimplantaten), cosmetische chirurgie (onder andere borstcorrecties, buikwandcorrecties en ooglidcorrecties), kaakchirurgie (implantaten), huidtherapie (onder andere ontharingsbehandelingen en couperose- en pigmentbehandelingen) en dermatologie (diverse huidbehandelingen) zijn met deze twee certificeringen meetbaar en aantoonbaar gemaakt.

Stefan Kroese, directeur van HaaglandenKliniek: "Wij zijn er trots op de eerste kliniek in Nederland te zijn die onderdeel is van een ziekenhuis en die ISO- en ZKN gecertificeerd is. Hiermee laten we aan onze cliënten zien dat medische kwaliteit onze allerhoogste prioriteit is".

ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland)

De ZKN stelt zich ten doel om uitsluitend klinieken als leden te erkennen die een hoog kwaliteits-niveau hebben. Daartoe wordt iedere kliniek die tot de ZKN wil toetreden door een extern deskundige getoetst aan normen die de ZKN zelf heeft opgesteld. Eens in de drie jaar vindt op basis van die normen hertoetsing plaats van iedere aangesloten kliniek. Op deze wijze kan de ZKN garanderen dat de kwaliteit van zijn leden hoog is en blijft. Het doel is om cliënten van klinieken die zijn aangesloten bij de ZKN de zekerheid te verschaffen dat zij bij leden van de ZKN in goede handen zijn.

NEN-EN-ISO 9001:2000

Deze norm bevat eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem waarmee de klanttevredenheid wordt verhoogd. Het wordt gebruikt om te beoordelen of de organisatie in staat is te voldoen aan eisen van klanten, wet- en regelgeving en de eigen eisen van de organisatie.

Over HaaglandenKliniek

HaaglandenKliniek is een toonaangevende privé-kliniek in Den Haag en volledig onderdeel van ziekenhuis MCH (Medisch Centrum Haaglanden). De kliniek heeft een Oogheelkundig Centrum voor ooglaserbehandelingen en lensimplantaties. Daarnaast heeft HaaglandenKliniek een Cosmetisch Centrum voor onder andere ooglidcorrecties, rimpelbehandelingen, borstcorrecties en liposucties, een Dermatologisch Centrum voor onder andere couperose-, pigmentvlekken- en spataderbehandelingen en een Tandheelkundig Centrum voor gebitsrenovatie d.m.v. onder andere tandimplantaten en mondhygiëne. De kliniek heeft een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC)-vergunning. Ingrepen worden door deskundige en ervaren artsen van Medisch Centrum Haaglanden uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne en zeer geavanceerde apparatuur. Zorg en persoonlijke aandacht staan centraal bij HaaglandenKliniek: voor, tijdens én na de behandeling. Meer informatie over HaaglandenKliniek is verkrijgbaar via telefoonnummer: 0800-330 40 50 en op de website: www.HaaglandenKliniek.nl

***

Noot voor de redactie (