Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 03-04-2007

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft maandag 2 april een bestuurder van de weg gehaald omdat de man onder invloed achter zijn stuur zat.

Omstreeks 23.50 uur zagen agenten tijdens de surveillance een bestuurder over de Tractieweg rijden. De man remde op onlogische plaatsen en slingerende over de weg. Ook reed hij aanzienlijk langzamer dan was toegestaan. Uiteindelijk parkeerde de man zijn auto en bleef hij achterover leunend in zijn auto zitten. De agenten spraken de 21-jarige bestuurder uit Utrecht aan.

Uit de auto kwam een sterke wietlucht. De Utrechter gaf aan zojuist genoten te hebben van een joint die inmiddels zijn werk deed. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Man en vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij een winkeldiefstal hadden gepleegd.

Personeel van een winkel aan de Lange Elisabethstraat belde omstreeks 16.45 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat een man en een vrouw enkele make-upartikelen in de winkel hadden gestolen. Het tweetal kon wegkomen. Aan de hand van twee goede signalementen trof een agent de twee verdachten ter hoogte van het Vredenburgviaduct aan.

Zij werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens het fouilleren werden de gestolen spullen bij de verdachten 28 en 40 jaar uit Zeist en Utrecht - aangetroffen.

Aangehouden voor inbraak

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij een inbraak in een bedrijf had gepleegd.

Rond 15.55 uur kreeg de politie een melding dat een groepje jongeren bezig was om de ventilatieroosters bij een bedrijf aan de Niasstraat te verwijderen. Ter plaatse kreeg de politie een aantal signalementen van de verdachten. Tijdens een onderzoek in de omgeving trof de politie één van de verdachten een 17-jarige jongen uit Utrecht aan. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Drugsdealer aangehouden

UTRECHT Op het Jansveld heeft de politie maandagmiddag een man aangehouden voor het handelen in drugs.

Een agent in burger liep omstreeks 15.35 uur in de omgeving van Jansveld en zag dat een man drugs aan het verkopen was aan andere mensen. De agent greep in en wilde de man aanhouden. De verdachte 35 jaar uit Utrecht verzette zich heftig en probeerde tot twee keer toe los te komen van de agent. De man werd naar de grond gewerkt en kon worden aangehouden. Een aantal passanten boden de agent nog hulp aan. Uiteindelijk werd de man geboeid overgebracht naar het bureau. Tijdens het fouilleren van de man trof de politie 12 bolletjes heroïne, 11 bolletjes cocaïne en een aantal andere verdovende middelen. De man werd voor verhoor ingesloten.