Ingezonden persbericht


Kodak introduceert 8- en 10 megapixel camera's in diverse kleuren voor een heel eigen stijl


- Betaalbare en complete compactcamera's die aangepast kunnen worden naar ieders eigen voorkeur-

Vianen, 3 april 2007 - Kodak introduceert twee nieuwe digitale consumentencamera's. De KODAK EASYSHARE V1003 Zoom Digital Camera - met 10-megapixel resolutie en de KODAK EASYSHARE V803 Zoom Digital Camera - met 8-megapixel resolutie, zijn uitgerust met 3X KODAK RETINAR optische zoomlenzen, en worden geleverd in een veelvoud aan kleurkeuzes met leuke accessoires om aan te sluiten op ieders persoonlijke stijl.

Toon je eigen stijl met nieuwe camerakleuren en accessoires van Kodak

De KODAK EASYSHARE camera's zijn beschikbaar in verscheidene kleuren waaronder: pink bliss, red shimmer, cosmic blue, mystic purple, golden dream, white glaze, silver essence, slate gray en java black. Om de gekleurde camera's te complementeren biedt Kodak een reeks leuke en hippe camera-accessoires waarmee je digitale camera echt iets van jezelf wordt. Bijvoorbeeld een draagriem uitgevoerd met kralen en een lijn van fraai gestileerde leren cameratassen. Echt creatief wordt het met een van die leuke, kleurige 'skins' uit een van de honderden ontwerpen op www.kodak.com.

De KODAK EASYSHARE V1003 en V803 camera's produceren heldere foto's die kunnen worden bekeken op een groot 2,5-inch (6,4 cm) LCD-kleurenscherm. De camera's zitten boordevol slimme opties waarmee het maken van een mooie foto ongelofelijk eenvoudig wordt:


- Nieuwe hoge ISO modus tot ISO 1600 voor heldere foto's in situaties waar weinig licht is.


- KODAK PERFECT TOUCH Technology voor automatisch betere, heldere foto's. Deze exclusieve KODAK Technologie beoordeelt iedere foto om schaduwdetails te benadrukken en de foto te voorzien van levendige kleuren.


- 22 scène modi, inclusief eenvoudige 'stitching' voor dynamische panoramafoto's.


- Digitale beeldstabilisatie die gebruik maakt van de anti-blur modus om beweging van de hand of van het voorwerp op de foto tegen te gaan.


- Geavanceerde videomodus om op te nemen als VGA Video (640 x 480) met geluid op snelheid 30 fps. Inclusief tagging voor eenvoudige bewerking en zoeken.


- Gemakkelijke hulpmiddelen zoals wazig-beeld alarm, digitale rode-ogen reductie en bijsnijden van foto's voor blijvend betere foto's.

Het nieuwe menu genaamd "Maintain Settings" slaat de favoriete instellingen op voor flits, witbalans, ISO en resolutie tussen gebruiksmomenten, waardoor tijd wordt bespaard en de camera altijd is ingesteld op de persoonlijke voorkeuren. Met de Favorites optie kan men bijzondere foto's altijd op de camera laten om zo te kunnen laten zien en te delen, zonder dat het interne geheugen volledig gebruikt wordt.

Prijs en beschikbaarheid

De KODAK EASYSHARE V1003 Camera heeft een adviesprijs van EURO 249 en de V803 camera kost EURO 199 (adviesprijs). De hippe camera-accessoires zijn al verkrijgbaar vanaf EURO 19,99.


- einde -

Noot: beeldmateriaal is beschikbaar via www.pridepr.nl