Gemeente Bolsward


maandag 2 april 2007

Burgemeester geeft startsein voor Marathon tegen Kanker vanuit Bolsward

Al vanaf 31 juli 2006 loopt Richard Bottram uit Uden gedurende een periode van maar liefst 365 aaneengesloten dagen, iedere dag een marathonafstand van 42 kilometer en 195 meter. In totaal loopt Richard een symbolische afstand van ruim 15.000 kilometer. Daarbij bezoekt hij 14 landen binnen Europa. Doel van dit bijzondere project: geld inzamelen voor onderzoek naar kanker en voor directe ondersteuning van hen die met deze ziekte leven.

Op 4 mei loopt Richard van Bolsward naar Leeuwarden. Burgemeester Vroegindeweij geeft om 10.00 uur het startsein voor deze bijzondere marathon. Zij begeleidt Richard vervolgens per fiets de stad Bolsward uit. Hierbij kunnen andere hardlopers ook meelopen. Momenteel starten vanuit Bolsward al 10 lopers. De meerderheid loopt de afstand Bolsward-Sneek. Een aantal lopers is van plan om de gehele marathonafstand mee te lopen.

De gemeente Bolsward ondersteunt dit bijzondere initiatief door Richard en zijn team gastvrij te ontvangen in de stad, Richard te begeleiden door de stad en natuurlijk een geldelijke bijdrage te leveren aan zijn goede doel. Voor elke kilometer die Richard die dag vanuit Bolsward loopt krijgt hij ook van het gemeentebestuur van Bolsward een euro gestort.

Het gemeentebestuur heeft inmiddels begrepen dat Richard door een blessure niet in staat is elke dag een marathon te lopen zoals zijn oorspronkelijke plan was, maar zal duimen voor een veilige aankomst in Leeuwarden.

Kijk voor meer informatie over de actie op www.labbolsward.nl of op www.marathon365.nl