Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Trefpunt De Dijk geopend

Bewoners van Hordijkerveld, Kreekhuizen, Reyeroord en omgeving Heindijk kunnen sinds 2 april terecht in het nieuwe trefpunt De Dijk.

Het trefpunt is de ontmoetingsruimte waar mensen samen ontspannen, leren of zich actief inzetten voor de wijk. De Dijk is een initiatief van welzijnsorganisatie Perspect, gefinancierd door de Deelgemeente en Vestia.

Het nieuwe trefpunt ligt aan de Susannadijk 153, tegenover de Kerstendijk. Zowel het buurtcentrum Hordijkerveld als de speel-o-theek aan de Mirretuin, de Wijkwinkel en Opzoomeren aan de Kreileroord zijn verhuisd naar trefpunt De Dijk.

Trefpunt De Dijk wordt een gezellige plek waar mensen goedkoop een kopje koffie kunnen drinken, andere wijkbewoners kunnen ontmoeten of een computercursus kunnen volgen. Het trefpunt is zeven dagen in de week geopend van 9.00 s ochtends tot 22.00 uur s avonds. Er zijn allerlei activiteiten, van dansworkshops tot creaclubs, een speel-o-theek en een speelinstuif. Daarnaast ondersteunt Perspect bewoners bij het organiseren van een activiteit voor de wijk. Zo kunnen bewoners in De Dijk terecht voor het project Opzoomeren.

Trefpunt De Dijk is ook de plek waar mensen terecht kunnen met (hulp)vragen, bijvoorbeeld over de opvoeding van kinderen of over veiligheid in de wijk.

Wilt u meer weten, Corrie Hartman, locatiecoördinator van Perspect staat u graag te woord (010-7074909).