Gemeente Nijmegen

persuitnodiging

Datum Nummer persbericht

3 april 2007 070403N

Presentatie evaluatie anonimiseren van sollicitatiebrieven

Vanmiddag presenteert de gemeente Nijmegen de evaluatie van het anonimiseren van sollicitatiebrieven bij de gemeente Nijmegen.

In juli 2006 besloot het college van burgemeester en wethouders te gaan experimenteren met het weglaten van bepaalde persoonsgegevens in sollicitatiebrieven. Op verzoek van de gemeenteraad werd het experiment beperkt tot zes maanden en de helft van de gemeentelijke directies. Dit experiment heeft plaatsgevonden tussen 1 augustus 2006 en 1 februari 2007, en bestond uit het weglakken van de naam, geboorteplaats, nationaliteit, land van herkomst en e-mailadres in alle ontvangen sollicitatiebrieven, cv's of andere bijgevoegde documenten van sollicitanten bij die directies.

Doel van de proef was te onderzoeken of de kansen van allochtonen om te worden uitgenodigd voor een eerste sollicitatiegesprek, verbeteren door het anonimiseren van alle sollicitatiebrieven.

De resultaten van de proef worden vanmiddag om 15.00 uur bekendgemaakt door Hannie Kunst, wethouder personeel & organisatie. Ook wordt een toelichting op het onderzoek gegeven door een medewerker van het bureau Onderzoek en Statistiek van de gemeente Nijmegen. De evaluatie wordt tijdens de perspresentatie verstrekt. Na de presentatie is er gelegenheid voor één-op-één interviews.

De presentatie wordt gehouden op het Stadhuis, Korte Nieuwstraat 6.

Wij verzoeken u zich vooraf telefonisch aan te melden bij de afdeling persvoorlichting van de gemeente Nijmegen, tel. 024-3292380.


Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 024-3292380