Gemeente Grave

Voor 1 mei as. indienen subsidie-aanvragen 2008

Om voor het volgende jaar in aanmerking te komen voor subsidie, kunt u een aanvraag indienen. Het gaat hierbij om activiteiten op sociaal, cultureel of maatschappelijk terrein (Voorheen o.a. subsidies volgens het Sociaal Kultureel Plan). Wilt u subsidie aanvragen dan moet u gebruik maken van de door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde subsidieaanvraagformulieren. Deze vindt u onder aan deze pagina. U kunt ze ook aanvragen via het stadhuis (cluster Welzijn en Onderwijs, tel. 477277). Er zijn verschillende soorten subsidies. Daarvoor gelden verschillende soorten aanvraagformulieren.

Integratiesubsidie

Wilt u in aanmerking komen voor een gemeentelijk subsidie voor uitvoering van uw reguliere activiteiten, dan moet u het formulierIntegratiesubsidies gebruiken. Let op: het indienen van uw aanvraag heeft pas zin als kan worden aangetoond dat uw activiteit(en) zonder gemeentelijk subsidie niet door kunnen gaan. De subsidieaanvraag Integratiesubsidie moet vóór 1 mei 2007 zijn ingediend bij het college van burgemeester en wethouder.

Incidentele subsidie

Wanneer u een eenmalige en nieuwe activiteit organiseert waarvoor u subsidie wilt ontvangen, moet u het formulier Incidentele subsidies gebruiken. Dit formulier kunt u ook gebruiken wanneer u activiteiten ontplooit met een mogelijk permanent karakter, maar u bent als organisator nog geen rechtspersoon (vereniging of stichting). Indienen van de subsidieaanvraag heeft dan slechts zin als u in de loop van het jaar notarieel laat vastleggen dat u rechtspersoon bent zodat u in de toekomst voor uitvoering van uw activiteiten mogelijk in aanmerking kunt komen voor integratiesubsidie.

De aanvraag voor Incidentele subsidie moet minimaal 8 weken voor aanvang van de activiteit te zijn ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

Jeugdledensubsidie

Als u een lokale organisatie bent met minimaal 5 contributiebetalende en in de gemeente Grave woonachtige jeugdleden in de leeftijd tussen 4 en 18 jaar, kunt u in aanmerking komen voor Jeugdledensubsidie. Voorwaarde is dat u een rechtspersoon bent en activiteiten uitvoert speciaal voor en door jeugdleden. Gebruik dient te worden gemaakt van het aanvraagformulier Jeugdledensubsidie. De subsidieaanvraag Jeugdledensubsidie moet vóór 1 mei 2007 zijn ingediend bij het college van burgemeester en wethouder.

Tot slot

Subsidieaanvragen worden getoetst aan het Beleidskader Maatschappelijke Ontwikkeling, de Algemene subsidieverordening Grave (ASV) 2007 en de vastgestelde Beleidsregels. De hoogte van het subsidie wordt mede bepaald aan de hand van de door u ingediende aanvraag en de van toepassing zijnde subsidiegrondslagen. Het beleidskader-MO, de ASV 2007 en de beleidsregels kunt u hier raadplegen.

Let op: niet tijdig of onvolledig ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen.

Voor nadere informatie kunt u van maandag t/m donderdag contact opnemen met het cluster Welzijn en Onderwijs: Marieke Gerrits (0486-477245) m.gerrits@grave.nl of Jos Jongenelen (0486-477206) j.jongenelen@grave.nl


* Integratiesubsidie, Aanvraagformulier 2008.pdf
* Subsidie Incidenteel, Aanvraagformulier.pdf
* Jeugdledensubsidie, Aanvraagformulier 2008.pdf