KPN NV

Den Haag, 03-04-2007

KPN legt glasvezelnetwerk aan op bedrijventerrein Alphen aan den Rijn

Binnenkort start KPN met de aanleg van een snel glasvezelnetwerk voor ondernemers op de bedrijventerreinen Rijnhaven en Molenwetering in Alphen aan den Rijn. Via het glasvezelnetwerk kunnen bedrijven de nieuwste en meest veeleisende ICT-oplossingen gebruiken. KPN realiseert het netwerk in samenwerking met zijn lokale partner De Computerwacht. De verwachting is dat het medio najaar 2007 operationeel zal zijn.

KPN heeft intensief met De Computerwacht samengewerkt om te inventariseren welke ondernemers behoefte hebben aan een glasvezelverbinding. Door de vraag van verschillende bedrijven te bundelen, zijn de eenmalige en maandelijkse kosten van een glasvezelverbinding aanzienlijk verlaagd. De kosten worden immers over meerdere deelnemers verdeeld. Nu er voldoende bedrijven hebben ingetekend, kan er gestart worden met de aanleg van het glasvezelnetwerk. De aanleg zal ongeveer een half jaar in beslag nemen.

De ondernemers op het bedrijventerrein beschikken met het glasvezelnetwerk over een toekomstvaste infrastructuur en kunnen gebruikmaken van (online) toepassingen die veel bandbreedte vereisen, zoals video en (zware) applicaties. Door de betrouwbaarheid en de hoge bandbreedte is glasvezel ook bijzonder geschikt voor camerabeveiliging op afstand.

Het glasvezelnetwerk biedt altijd dezelfde hoge snelheid, onafhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Bovendien is glasvezel van KPN gebaseerd op een zogenaamde open infrastructuur, zodat de ondernemers over dit netwerk diensten en applicaties van alle aanbieders kunnen gebruiken. Binnenkort zal KPN zijn telefoniediensten geschikt maken voor levering over het glasvezelnetwerk, zodat de bedrijven ook voordeliger kunnen bellen via hetzelfde netwerk.

De komende jaren neemt de behoefte aan snelle communicatie in het bedrijfsleven sterk toe. Toepassingen zoals online gebruik van applicaties, camerabeveiliging op afstand en bellen via breedband hebben baat bij de betrouwbaarheid en snelheid van glasvezel. Ondernemers van de bedrijventerreinen die interesse hebben in een glasvezelverbinding, kunnen terecht bij De Computerwacht of bij hun accountmanager van KPN.

Over KPN
KPN is het toonaangevende multimediabedrijf van Nederland en biedt consumenten
vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN
spraak-, internet- en datadiensten, evenals volledig beheerde en uitbestede ICToplossingen. Zowel nationaal als internationaal levert KPN wholesalenetwerkdiensten aan derden, waaronder operators en serviceproviders. KPN's mobiele bedrijfsactiviteiten in Duitsland en België maken gebruik van een multibrand-strategie
en bedienen verschillende klantsegmenten in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt.

Per 31 december 2006 bediende KPN in Nederland 6,3 miljoen klanten met een vaste
telefoonaansluiting, 8,6 miljoen mobiele klanten, 2,1 miljoen internetters en
0,3 miljoen televisiekijkers. In Duitsland en België heeft KPN nog eens 15,0 miljoen
mobiele klanten. Met 28.368 medewerkers (25.976 fte's) behaalde KPN in 2006 een
omzet van EUR 12,1 miljard en een EBITDA van EUR 4,8 miljard. KPN is in 1989
verzelfstandigd en is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en
Frankfurt.

Over De Computerwacht
De Computerwacht biedt zekerheid en continuïteit op ICT-gebied. Het concept is gebaseerd op volledige zorg over de techniek en gemak voor de klant. Al negen jaar neemt De Computerwacht de ICT-zorgen uit handen van kleine zelfstandigen tot landelijk verspreide (semi-) overheidsinstanties en scholen, van handelsbedrijven tot artsencentra. Klanten kunnen er terecht voor zowel een eenvoudige printer of computer, als voor een compleet nieuw ICT-systeem, inclusief telefonie (VOIP). De Computerwacht is business partner van Exact Software, Microsoft, KPN, HP en Siemens.

Per 31 december 2006 bediende De Computerwacht 420 klanten met 800 netwerkservers en ruim vijfduizend werkplekken. De Computerwacht is gevestigd in Alphen aan de Rijn en heeft 25 medewerkers in dienst.