Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 april 2007

Verdachte van diefstal aangehouden

Enschede

De politie hield op maandag 2 april een 45-jarige Enschedeër aan wegens diefstal, gepleegd op vrijdag 30 maart. Op genoemde datum had een 69-jarige Enschedese vrouw de 45-jarige verdachte, een recente kennis van haar, op bezoek. De vrouw ging zich even douchen en bij terugkomst in de woonkamer, bleek de kennis vertrokken. De vrouw vertrouwde een en ander niet en ontdekte toen dat er geld uit haar portemonnee was weggenomen. Zij verdacht de 45-jarige hiervan en deed aangifte bij de politie. De politie stelde de verdachte in verzekering en sloot hem op voor nader verhoor. (07-041587)

Dronken automobilist rijdt zonder geldig rijbewijs

Enschede

Politieagenten controleerden op dinsdag 3 april om 02.45 uur een 24-jarige Enschedese automobilist op de Gronausestraat in Enschede. Ze constateerden alcoholgebruik bij de man en hielden hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,38 promille. De verdachte was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De geldigheid was al in 2006 verlopen. Er wordt hiervan proces-verbaal opgemaakt. Tevens bleek de verdachte nog een boete te moeten betalen van 178 euro. Hij kon deze niet betalen waarop zijn auto buiten gebruik werd gesteld. (07-042789)

Fietsertje gewond bij aanrijding

Enschede

Op maandag 2 april vond omstreeks 18.35 uur een aanrijding plaats op de Lintveldebrink in Enschede. Een 41-jarige Enschedese reed met haar auto over de Lintveldebrink, komende vanuit de richting Needebrink. De vrouw was even afgeleid door een insect in haar auto en stuurde daardoor naar links. Ze kwam daardoor in aanrijding met een haar tegemoet komende fietser, een 10-jarig meisje uit Enschede. De 10-jarige werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen. (07-042676)

Twee gewonden en drie auto's total loss bij aanrijding

Hellendoorn

Bij een aanrijding op de kruising Ommerweg/Schaddenveldsweg in Hellendoorn werden twee personen naar het ziekenhuis gebracht. Een 71-jarige automobiliste uit Haarle reed met haar auto over de Ommerweg in de richting van Ommen. Op genoemde kruising wilde zij links af slaan en sorteerde daar voor. Ze reed echter iets te ver door, waardoor ze op de linker weghelft kwam. Daarbij kwam ze in aanrijding met een haar tegemoet komende auto, bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Hellendoorn. Door de klap van de aanrijding schoot de 71-jarige met haar auto weer naar de rechter rijstrook. De 36-jarige schoot eveneens voor haar gezien naar rechts en knalde daar tegen een op de Schaddenveldsweg stilstaande auto van een 68-jarige man uit Holstebro (DK).

De 71-jarige moest met hulp van de brandweer uit haar auto worden bevrijd. Zowel de 71-jarige als de 36-jarige vrouw werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Deense automobilist en zijn drie inzittenden bleven ongedeerd. Alle drie auto's waren totaal vernield door de aanrijding en werden afgesleept. De politie zette de weg af en regelde het verkeer. Proces-verbaal van de aanrijding wordt opgemaakt. (07-042508)

Belediging

Almelo

Tijdens hun surveillance op maandag 2 april zagen twee agenten twee personen een cafe aan de Grotestraat in Almelo verlaten. Een van de mannen, een 30-jarige Almeloër wilde daarbij nog even trammelant schoppen. Hij werd daarbij gesust door, naar later bleek, zijn vader. De agenten stapten uit en hielden het even in de gaten. Daarbij vond de 30-jarige het nodig om meerdere keren zijn middelvinger naar hen op te steken. De agenten hielden de 30-jarige aan wegens belediging. Na zijn verhoor kon de verdachte met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (07-042717)

Aanhouding in drugsonderzoek

Goor

Medio november 2006 startte de politie van de afdeling Hof van Twente een onderzoek naar de handel in drugs in Goor en omgeving. Naar aanleiding van dit onderzoek hield de politie op dinsdag 3 april een 27-jarige man uit Goor in zijn woning aan. Deze aanhouding vond plaats in opdracht van de officier van justitie. De 27-jarige verdachte is in de loop van dinsdag in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Lopende het onderzoek heeft de politie al meerdere jongeren gehoord met betrekking tot de verkoop van softdrugs door de 27-jarige.Het onderzoek wordt voortgezet. (06-153056)

Aanrijding met letsel

Borne

Op maandag 2 april vond omstreeks 17.05 uur een aanrijding plaats op de A35, ter hoogte van de oprit van Borne. Een 62-jarige man uit Borne wisselde van rijstrook, hij reed van de rechter rijstrook naar links liet daarbij een op de linker rijstrook rijdende vrachtauto niet voorgaan. Een aanrijding volgde, waarbij de 62-jarige met zijn auto voor de vrachtwagen langs tolde en op de linker rijstrook belandde. Vervolgens reed een op de linker rijstrook naderende auto, bestuurd door een 38-jarige Enschedeër, achter op de auto van de 62-jarige. Zowel de 62-jarige Bornse automobilist als de 38-jarige Enschedeër en diens inzittenden, een 44-jarige Hengeloër werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (07-042649)

Aanhouding na mishandeling

Oldenzaal

Bij de politie werd op dinsdag 3 april omstreeks 00.30 uur een mishandeling gemeld bij een transportbedrijf aan de Hanzepoort in Oldenzaal. Een 32-jarige chauffeur uit Polen had daar een 22-jarige Poolse chauffeur geslagen.De 22-jarige wenste daarvan aangifte te doen. De 32-jarige had zich opgesloten in het chauffeursnachtverblijf en verkeerde behoorlijk onder invloed van alcohol. De politie wist hem toch te ontzetten en hield de verdachte aan. De 32-jarige is opgesloten voor nader verhoor. (07-042785)

Verkeerscontrole

Hengelo

De politie controleerde op maandag 2 april op de Haverweg in Hengelo. Deze weg is opengesteld voor eenrichtingsverkeer. In totaal werden 22 automobilisten bekeurd wegens het rijden in verboden richting. (07-042643)

Aan de Diamantstraat werd tussen 15.30 en 18.00 uur een roodlichtcontrole gehouden. Daarbij bekeurde de politie 20 automobilisten die door rood licht reden. Daarvan kreeg 1 automobilist tevens een bekeuring voor het niet handsfree telefoneren. (07-042742)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --