03.04.2007 / 12:13 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Milieu centraal

Milieu centraal

Uit de kast met die oude mobieltjes

Utrecht, 3 april 2007 Zoveel mogelijk oude mobieltjes inzamelen en recyclen. Dat is het doel van de actie 'Alles uit de kast' van Vodafone. Per ingeleverd toestel doneert Vodafone 3,50 euro aan een zestal goede doelen. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal vindt dit een goede actie en zet hem van april t/m juni 2007 op www.makkelijkemilieutips.nl. Vodafone voegt daar een extraatje aan toe. Wie meedoet aan de actie via deze website maakt kans op een nieuw Vodafone 710 toestel.

Milieu Centraal promoot 'Alles uit de kast' op www.makkelijkemilieutips.nl. Dit is een website met korte, concrete en makkelijk uitvoerbare milieutips. Hij is speciaal ontwikkeld voor jonge mensen met als doel te laten zien hoe je op eenvoudige wijze iets kunt doen voor een beter milieu. De actie 'Alles uit de kast' sluit goed aan bij deze doelstelling. Een oude mobiel inleveren is een simpele handeling, maar levert wel een bijdrage aan een beter milieu. Hergebruik van de (onderdelen van) oude mobieltjes bespaart grondstoffen en energie.

Meedoen aan de actie is heel eenvoudig. Deelnemers leveren eerst hun oude mobieltje in bij één van de ruim 80 Vodafone City Points in Nederland. De locaties zijn te vinden via www.makkelijkemilieutips.nl. Daarna vult de deelnemer op deze website zijn persoonlijke gegevens in, samen met de datum en locatie van inlevering.

Vodafone maakt meedoen aan de actie via deze website extra aantrekkelijk. Elke maand verloot zij een nieuw Vodafone 710 toestel onder de deelnemers. Daarnaast doneert zij per ingeleverde mobiel 3,50 euro aan één van de zes onderstaande goede doelen:
- Stichting de Opkikker: www.opkikker.nl

- Nationale Vereniging de Zonnebloem: www.zonnebloem.nl
- KiKa (Kinderen Kankervrij): www.kika.nl

- SOS-Kinderdorpen: www.soskinderdorpen.nl

- Brooke Hospital for Animals: www.brooke.nl

- De Waddenvereniging: www.waddenvereniging.nl
Per ingeleverde oude mobiel kan iedere deelnemer zelf een goed doel aankruisen.

In Nederland zijn meer mobiele telefoons dan inwoners. Volgens Vodafone wordt gemiddeld om de twee jaar een nieuw mobieltje aangeschaft.


- einde persbericht-